ΤΟΠΙΚΑ

Απογοήτευση: Πρεμιέρα χωρίς εμβολιασμούς στους εκπαιδευτικούς στη Μαγνησία

απογοήτευση-πρεμιέρα-χωρίς-εμβολιασ-646694

Δεν υπήρξαν αδιάθετες δόσεις για εκπαιδευτικούς στη Μαγνησία – Σε αναμονή 1.200 δάσκαλοι και καθηγητές

Πρεμιέρα χθες του προγράμματος για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό εκπαιδευτικών με αδιάθετες δόσεις, χωρίς ούτε ένα… «τσίμπημα Ελευθερίας» στη Μαγνησία. Η τριμελής επιτροπή που συστήθηκε για να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των εκπαιδευτικών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εμβολιαστούν και των εμβολιαστικών κέντρων, ενημερώθηκε ότι για χθες δεν υπήρχαν αδιάθετες δόσεις για τον κλάδο.

Από νωρίς το μεσημέρι τα μέλη της επιτροπής, έστησαν το «στρατηγείο» τους σε γραφείο που τους παραχωρήθηκε στο κτίριο που στεγάζεται η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Εκαναν την απαιτούμενη προεργασία, οργανώθηκαν και περίμεναν ενημέρωση από τα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου στη συνέχεια να ενημερώσουν εκπαιδευτικούς για να εμβολιαστούν. Εως και τις 8 το βράδυ, δεν υπήρξε αδιάθετη δόση εμβολίου που θα μπορούσε να χορηγηθεί σε εκπαιδευτικό. Η πρώτη ημέρα κύλησε με μηδενικούς εμβολιασμούς, ωστόσο η επιτροπή αναμένει το πρόγραμμα να πάει καλύτερα τις επόμενες ημέρες.

Οπως είναι γνωστό, η επιτροπή έχει στη διάθεσή της ενιαία λίστα με εκπαιδευτικούς που κατέθεσαν υπεύθυνες δηλώσεις ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν. Πρόκειται συνολικά για 1.200 εκπαιδευτικούς εκ των οποίων το 45% περίπου αφορά σε καθηγητές γυμνασίων και λυκείων και το υπόλοιπο ποσοστό σε νηπιαγωγούς και δασκάλους.

Η προτεραιότητα μπαίνει με βάση την ηλικία. Στη λίστα, προηγούνται οι γηραιότεροι και ακολουθούν οι νεότεροι.

Η επιτροπή θα βρίσκεται και σήμερα, Σάββατο, στο στρατηγείο της αλλά και καθημερινά, όποτε γίνονται εμβολιασμοί. Τα εμβολιαστικά κέντρα του νομού θα ενημερώνουν την επιτροπή για τον αριθμό των αδιάθετων εμβολίων και την ώρα των ραντεβού και με τη σειρά τους τα μέλη της επιτροπής θα καλούν τους εκπαιδευτικούς να τους ενημερώνουν για το σημείο όπου μπορούν να εμβολιαστούν. Η επιτροπή θα λειτουργεί καθημερινά από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου