ΤΟΠΙΚΑ

Αλλαγή – Επανίδρυση, σημειώσατε Χ προχειρότητας

αλλαγή-επανίδρυση-σημειώσατε-χ-προχ-851206

Η Ελλάς, δυνάμεθα να το δηλώνουμε υπερηφάνως, είναι η χώρα των θαυμάτων. Και ως προς την αστυνομία της.
Σε οποιοδήποτε Τ.Ε.Ι. να πάει κάποιος, για τις πιο απίθανες ειδικότητες, τρία χρονάκια σπουδών τα χρειάζεται. Για να γίνει «καλλιτέχνης με πτυχίο» όπως π.χ. αυτή η κυρία Στεφανή που προκειμένου να βγει από την αφάνεια και να συγκεντρώσει τους προβολείς της δημοσιότητας πάνω της, κατέφυγε στο συνδυασμό του… αυνανισμού με τον Εθνικό Ύμνο, χρειάζεται μια τετραετία τουλάχιστον, αν όχι και περισσότερο.
Για να γίνει κάποιος ταξιτζής στη Βρετανία χρειάζεται ένα πρώτο πρόγραμμα σπουδών που διαρκεί τρία χρόνια και μια συμπληρωματική εκπαίδευση άλλων δύο ετών.
Για να γίνει όμως κάποιος αστυνομικός στην Ελλάδα αρκούν ένδεκα μήνες θεωρητικής εκπαίδευσης και εννέα μήνες «πρακτικής εξάσκησης» σε αστυνομικά. Αυτό το τελευταίο σημαίνει ότι τα ψαρωμένα αστυφυλακάκια «εκπαιδεύονται» στά αστυνομικά τμήματα να αντιγράφουν τις καλές οι κακές συνήθεις και πρακτικές των παλαιότερων.
Για να μην πηγαίνουμε πολύ μακριά, σας ενημερώνω απλώς ότι επικοινώνησα με επίσημη διαδικασία με τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας υποβάλλοντας το σχετικό ερώτημα για το πόσο διαρκεί ο χρόνος εκπαίδευσης σε αυτό το άλλο ελληνικό κράτος. Και φυσικά η διάρκεια σπουδών δεν έχει καμία σχέση με τα δικά μας πασαλείμματα.
Διότι απαιτείται μια πλήρης τριετία, εντός της οποίας γίνονται και συνεχείς ασκήσεις και πρακτική εξάσκηση η οποία τελεί υπό τον διαρκή έλεγχο της σχολής.
Όπερ σημαίνει, σε απλά και συνήθη ελληνικά, ότι οι δικοί μας «πραίτορες» είναι οι πλέον ανεκπαίδευτοι της Ευρώπης, για να μην πάμε παραπέρα.
Αν δεν αποδεχθούν οι πολιτικοί μας ότι αύτη είναι η ρίζα του κακού σε ό,τι αφορά στην αναποτελεσματικότητα της αστυνομίας μας και τις… παράπλευρες απώλειες, μέρος των οποίων είναι η αυθαιρεσία και η φασίζουσα επί αδυνάτων συμπεριφορά, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει.
Χρόνια τώρα γράφουμε και ξαναγράφουμε για το ίδιο πράγμα. Χρόνια τώρα παρακολουθούμε τις στατιστικές με τις ατιμώρητες κατ ουσίαν παραβάσεις αστυνομικών. Αλλα ουσιαστική αλλαγή δεν βλέπουμε.
Ούτε από εκείνους που υποσχέθηκαν αλλαγή με άλφα κεφαλαίο -σύνθημα που το έβγαλε εσχάτως από την ναφθαλίνη ο νέος πρόεδρος τους ΠΑΣΟΚ- ούτε από ετούτους που υποσχέθηκαν «επανίδρυση» του κράτους.
Η προχειρότητα, της προχειρότητας, ω προχειρότητα. Νυν και αεί και εις όλας τα αποχρώσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου