ΤΟΠΙΚΑ

Δεν υπάρχει ανάθεση μελέτης στο Πανεπιστήμιο

δεν-υπάρχει-ανάθεση-μελέτης-στο-πανεπ-851206

Δεν υπάρχει καμία ανάθεση μελέτης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για το νέο Διοικητήριο, ήταν η διευκρίνιση που έδωσε στον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας Σωκράτη Αναγνώστου ο αντινομάρχης Ηλίας Ξηρακιάς, μετά την αντίδραση του πρώτου.
Τις διευκρινίσεις συνόδεψαν και επικρίσεις του αντινομάρχη για την «απουσία» του ΤΕΕ τα προηγούμενα χρόνια από περιπτώσεις απευθείας αναθέσεων.
«Θέλω να ψέξω τον κ. Αναγνώστου για την αξιοπιστία του ΤΕΕ, όταν τα προηγούμενα χρόνια έγιναν τέτοιες αναθέσεις και δεν είδα καμία διαμαρτυρία», ήταν το σχόλιο του κ. Ξηρακιά, με ενδεικτική αναφορά στη διερεύνηση της παράκαμψης Λεχωνίων και άλλες τοπογραφικές μελέτες, όπως παράκαμψη Μετοχίου, Περίβλεπτο-Αερινό.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, με αφορμή την ανακοίνωση του τμήματος Μαγνησίας του ΤΕΕ για τη μελέτη του νέου Διοικητηρίου σημειώνει ότι η αντίδραση που εκφράστηκε, οφείλεται προφανώς σε λανθασμένη πληροφόρηση του προέδρου του.
Χθες η ΝΑΜ διευκρίνιζε ότι η απόφαση για τη μελέτη, η οποία ελήφθη ομόφωνα από το νομαρχιακό συμβούλιο, αφορά στη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το οποίο εκπονεί συγκεκριμένο ερευνητικό πρόγραμμα και όχι σε ανάθεση μελέτης.
Επισημαίνοντας δε ότι το παράρτημα Μαγνησίας του ΤΕΕ μπορεί να έχει ιδιαίτερη συμβολή στην εκπόνηση του συγκεκριμένου προγράμματος, απηύθυνε κάλεσμα να συμμετέχει στην ερευνητική ομάδα.
Στην ανακοίνωση-απάντηση στο ΤΕΕ Μαγνησίας αναφέρεται ακόμη: «Με την ευκαιρία, η ΝΑΜ υπενθυμίζει ότι είναι η μοναδική σε όλη την Ελλάδα που κάνει πράξη την πολιτική της διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ακόμη και για έργα, τα οποία μπορεί –σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία- να αναθέσει απευθείας, ακολουθεί κανόνες πλήρους δημοσιότητας και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλλει σχετική προσφορά, προκειμένου να διασφαλιστεί πλήρη διαφάνεια σε κάθε διαδικασία που διεξάγει».
Αντίστοιχου περιεχομένου και οι δηλώσεις, νωρίτερα, του αντινομάρχη Υποδομών Ηλ. Ξηρακιάς, ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπάρχει θέμα ανάθεσης μελέτης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σχετικά με την χωροθέτηση του νέου Διοικητηρίου.
Σύμφωνα με τον αντινομάρχη, με την πρόσφατη κατ’ αρχή απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου, εγκαταλείπεται η λογική της προηγούμενης νομαρχιακής αρχής για στέγαση των υπηρεσιών στο κτίριο Καπνού, με το νέο σχεδιασμό να προβλέπει καινούργιο κτίριο στις παρυφές της πόλης, για τη στέγαση όλων των υπηρεσιών.
Η πρώτη φάση προβλέπει το κτιριολογικό πρόγραμμα και την χωροθέτηση του Διοικητηρίου, για τα οποία ζητήθηκε η γνώμη του Πανεπιστημίου ή μιας κοινής ομάδας εργασίας με το ΤΕΕ, ώστε να μελετήσει την καλύτερη δυνατή λύση.
«Από εκεί και πέρα θα υπάρξουν προκηρύξεις μελετών, διαγωνισμοί ενδεχομένως, αν πάμε σε χρηματοδότηση ΣΔΙΤ, θα υπάρξει σύμβουλος και γενικά ότι προβλέπει ο νόμος περί ΣΔΙΤ. Δεν υπάρχει καμία ανάθεση μελέτης στο Πανεπιστήμιο», επανέλαβε ο κ. Ξηρακιάς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου