ΤΟΠΙΚΑ

Άρμα μάχης τον εγκλώβισε σε τοίχο

άρμα-μάχης-τον-εγκλώβισε-σε-τοίχο-368226

Έκκληση για αίμα για τον νεαρό υπαξιωματικό ο οποίος νοσηλεύεται στην Εντατική του Νοσοκομείου Βόλου

Ανάμεσα σε τοίχο και σε άρμα μάχης, το οποίο κινήθηκε κάτω από συνθήκες που ερευνώνται, εγκλωβίστηκε χθες 21χρονος υπαξιωματικός στο εργοστάσιο του 304 ΠΕΒ, στο Στεφανοβίκειο, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του. Το σοβαρό ατύχημα έπεσε σαν βόμβα στη στρατιωτική μονάδα και πάγωσε τους αξιωματικούς και τους συναδέλφους του νεαρού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Ένορκη διοικητική εξέταση διέταξε το Γενικό Επιτελείο Στρατού για την εξακρίβωση των αιτιών τραυματισμού του υπαξιωματικού, ενώ έκκληση για φιάλες αίματος ομάδων Ο Ρέζους θετικό και Ο Ρέζους αρνητικό, καθώς ο νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου 21χρονος χρειάζεται διαρκείς μεταγγίσεις. Η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, είναι σοβαρή αλλά σταθερή.

Το συγκλονιστικό ατύχημα συνέβη χθες στις 9.40 το πρωί. Ισχυρό σοκ υπέστη ο χειριστής του άρματος μάχης, αντικρίζοντας τον συνάδελφό του να πέφτει αιμόφυρτος στο έδαφος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το γκάζι του τεράστιου οχήματος κόλλησε και κινήθηκε με όπισθεν, με αποτέλεσμα να πλησιάσει τον νεαρό λοχία με την πλάγια πλευρά, εγκλωβίζοντάς τον στον τοίχο.

Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση ο 21χρονος μόνιμος λοχίας Ευάγγελος Φουρτούνας μεταφέρθηκε με στρατιωτικό ασθενοφόρο αρχικά στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου. Μετά τις πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν άμεσα, καθώς εξαιτίας της ακατάσχετης αιμορραγίας είχε υποθερμία, διακομίσθηκε εσπευσμένα στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, όπου είχε σημάνει αυξημένος συναγερμός. Η ζωή του νεαρού υπαξιωματικού κρέμονταν εκείνη την ώρα σε μια κλωστή και ευτυχώς που υπήρχε το στρατιωτικό ασθενοφόρο, καθώς η βάρδια οδηγού ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας ήταν μία από εκείνες που ελλείψει προσωπικού μένουν ακάλυπτες. Κανείς δεν θέλει να σκεφθεί τι θα συνέβαινε σε διαφορετική περίπτωση.

Ο 21χρονος καταγόμενος από τον Τύρναβο Λάρισας παρουσιάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο 304 ΠΕΒ τον περασμένο Αύγουστο στο πλαίσιο εκπαίδευσής του.

Χθες η κακιά στιγμή παραμόνευε στη διάρκεια εργασιών στο Εργοστάσιο του Στεφανοβικείου και ενώ επισκεύαζε την μπαταρία του άρματος.

Σχετικά με το ατύχημα το Γενικό Επιτελείο Στρατού εξέδωσε το απόγευμα την εξής ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται ότι την 17 Φεβρουαρίου 2012, στις 09:40, ο Μόνιμος Λοχίας (ΤΧ) Ε.Φ., ετών 21, τραυματίστηκε από Άρμα Μάχης στο 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως στο Στεφανοβίκειο κατά τη διάρκεια εργασιών. Ο Υπαξιωματικός μεταφέρθηκε άμεσα στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου όπου του διεγνώσθη ρήξη παχέος εντέρου και κάταγμα λεκάνης και εισήχθη στο χειρουργείο. Η κατάσταση της υγείας του εκτιμάται σταθερή. Για την εξακρίβωση των αιτιών του τραυματισμού του Υπαξιωματικού διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση».

Στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου διεκομίσθη, υποβλήθηκε σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις και εισήχθη στη ΜΕΘ. Οι γιατροί ενημέρωναν ότι πρόκειται για ένα βαρύ περιστατικό, με κατάγματα λεκάνης και κακώσεις εσωτερικών οργάνων κοιλιακής χώρας και μυών.

Έκκληση για αίμα

Η οικογένεια του 21χρονου απηύθυνε έκκληση για αίμα ΟR- και OR+. Η αιμοδοσία μπορεί να γίνει και από όσους επιθυμούν εκτός Βόλου, αρκεί να επισκεφθούν το πλησιέστερο Νοσοκομείο και να δώσουν αίμα με την ένδειξη «Φουρτούνας Ευάγγελος, Λοχίας, νοσηλευόμενος στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου