ΤΟΠΙΚΑ

Ξηρακιάς: Τα γραπτά μένουν

ξηρακιάς-τα-γραπτά-μένουν-851206

Δίχως τέλος η κρίση στις σχέσεις μεταξύ Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Φ. Γκούπα, με τις οποίες επιτέθηκε εις βάρος αντινομαρχών της Μαγνησίας, στον απόηχο όσων συνέβησαν στη σύσκεψη του περασμένου Σαββάτου, στη Λάρισα, προκάλεσαν την ανταπάντηση του αντινομάρχη Ηλ. Ξηρακιά.
Η απάντηση δόθηκε με επιστολή του αντινομάρχη στον Γ.Γ. της Περιφέρειας, το περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:
«Με χθεσινές δηλώσεις σας, κατηγορείτε ευθέως για κομματική συμπεριφορά τα στελέχη της Νομαρχιακής Αρχής Μαγνησίας. Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι δεν έχουμε καμία απολύτως αγωνία να προβάλλουμε την κομματική μας προέλευση. Η μεγάλη αγωνία και οι προσπάθειές μας είναι πώς θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συμπολιτών μας και στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το ρόλο μας. Μην κρίνετε «εξ ιδίων τα αλλότρια», για να δικαιολογήσετε τη συμπεριφορά σας στην παρουσίαση του Πόλου Καινοτομίας Θεσσαλίας, που έγινε το Σάββατο στη Λάρισα.
Πρέπει να κατανοήσετε ότι η περιφερειακή αντίληψη στη Θεσσαλία, που έχει κατακτηθεί την τελευταία 15ετία, έγινε με μεγάλη προσπάθεια από πολλές πλευρές και κυρίως από τον θεματοφύλακα κι εκφραστή αυτής της αντίληψης, που είναι ο εκάστοτε Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας.
Δεν μπορεί σε μια εκδήλωση με θεσσαλικό χαρακτήρα να «δίδεται» ο λόγος για σύντομο χαιρετισμό σ’ όλους τους βουλευτές (Τρικάλων και Λάρισας) που παραβρέθηκαν, στο Δήμαρχο και στο Νομάρχη της Λάρισας και να αγνοείται η επίσημη εκπροσώπηση της Μαγνησίας και επιπλέον ν’ αναφέρεστε στην ομιλία σας για τη μεγάλη συμβολή του παρισταμένου πρώην Νομάρχη κ. Πρίντζου στην υλοποίηση του οράματος του Πόλου Καινοτομίας, τη «σύλληψη» του οποίου είχε, όπως τονίσατε, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Σιούφας.
Είχα την ευκαιρία να σας επισημάνω, στη σύντομη συνάντησή μας το 2004, ως απερχόμενος πρόεδρος της ΕΒΕΤΑΜ και του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλίας (ΤΕΠΑΘ), για το σχεδιασμό που υπήρχε τόσο για το ΤΕΠΑΘ, όσο και τον Πόλο Καινοτομία Θεσσαλίας, που ξεκινήσαμε ήδη να προετοιμάζουμε από το 2003.
Σας στέλνω με την ευκαιρία τα δημοσιεύματα και τις ομιλίες από μια παρόμοια ημερίδα που οργανώσαμε, χωρίς αποκλεισμούς, τον Οκτώβριο του 2002 στις εγκαταστάσεις του ΤΕΠΑΘ, με τους προκατόχους σας στην Περιφέρεια και του Υπουργείο Ανάπτυξης.
Σήμερα είναι πολύ θετικό ότι επιτέλους το όραμα, που όπως βλέπετε στα παλαιά δημοσιεύματα δεν είναι μονοκομματικό, όπως εσείς τονίζατε στην εκδήλωσή σας, «έλαβε σάρκα και οστά» για να συμβάλλει στη γενικότερη προσπάθεια ανάπτυξης της Θεσσαλίας.
Αυτό που πρέπει να φροντίσετε ως Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, είναι να υπάρξει ένας συντονισμός όλων αυτών των διάσπαρτων και μικρών δράσεων, ΤΕΠΑΘ, ΚΕΤΕΑΘ, ΚΕΤΑ Θεσσαλίας, Πόλος Καινοτομίας Θεσσαλίας, προς όφελος της επιχειρηματικότητας, με αξιοποίηση της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών. Είναι επιτακτική η ανάγκη για την περιφέρεια και για τη χώρα μας, ν’ αποκτήσει η ανάπτυξη αυτά τα χαρακτηριστικά. Απαιτείται γι’ αυτό ένας διαρκής αγώνας δρόμου στην κούρσα της νέας εποχής.
Τους πολίτες, όπως βλέπετε κι εσείς στις δημοσκοπήσεις, δεν τους ενδιαφέρει η κομματική προέλευση του περιφερειάρχη ή του Νομάρχη Μαγνησίας. Τους ενδιαφέρει η πρόοδος του τόπου και η ποιότητα ζωής.
Στη νέα εποχή, της νέας οικονομίας, της γνώσης, της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών δεν μπορεί να συμβάλλει ο μικροκομματισμός. Απαιτείται σκληρή δουλειά, κοινή προσπάθεια και ευρύτητα πνεύματος.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου