ΛΑΡΙΣΑ

Στήριξη της ΟΕΒΕΜ στους σεισμόπληκτους του Δαμασίου

στήριξη-της-οεβεμ-στους-σεισμόπληκτο-669521

Είδη πρώτης ανάγκης και αναλώσιμα στους σεισμοπαθείς του οικισμού Δαμασίου και του Δήμου Ελασσόνας παρέδωσε το Σάββατο 13 Μαρτίου η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ).

Τους Εκπροσώπους της ΟΕΒΕΜ υποδέχθηκε η ΟΕΒΕ Λάρισας, με την οποία υπήρξε επικοινωνία από την πρώτη στιγμή των σεισμών και πλήρης ενημέρωση για τις ανάγκες των ανθρώπων στις περιοχές που πλήττονται από τους σεισμούς των τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα τους Εκπροσώπους της ΟΕΒΕΜ υποδέχθηκαν και συνόδευσαν εκ μέρους της ΟΕΒΕ Λάρισας ο Πρόεδρος Δημήτρης Παληογιάννης, τα Μέλη Κωνσταντίνος Σαγώνας και Γκούλιος Αλέξανδρος (Πρόεδρος Σωματείου Αρτοποιών Λάρισας), ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αδειούχων Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων Κεντρικής Ελλάδος Χρήστος Καραχάλιος και ο Γεν. Γραμματέας Γιώργος Παπαχρήστος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θερμοϋδραυλικών Λάρισας Γιώργος Χαλέπης, ο Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Μεταλλοτεχνουργών Κίμων Μπαχατίρογλου και ο Ταμίας Λάζαρος Χατζηευφαραιμίδης. Στον οικισμό Δαμασίου παρόντες στην παράδοση των πραγμάτων ήταν οι κ.κ. Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας και οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Σακούτσιος και Χριστόφορος Κατσαρός. Στο Δήμο Ελασσόνας τους εκπροσώπους της ΟΕΒΕΜ υποδέχθηκε η Αντιδήμαρχος κα Καρκαβανίδου-Σκρέτα Ευφροσύνη, και παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Συνεργείων Αυτοκινήτων Ελασσόνας Βασίλης Ραχαντάς και ο Γεν. Γραμματέας Νικόλαος Σαμώτας. Τα δώρα για τα μικρά παιδιά παρέλαβε το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Αναφορικά με την πρωτοβουλία αυτή της ΟΕΒΕΜ, από την Διοίκηση επισημαίνεται: «Οι συνάδελφοι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι βιώνουν τον τελευταίο χρόνο τις συνέπειες μιας πανδημίας με άγνωστο τέλος, και με αβέβαιο χρόνο και τρόπο επανεκκίνησης. Τα ακραία φαινόμενα των σεισμών που έπληξαν το Ν.Λάρισας και Τρικάλων επιδεινώνουν την κατάσταση των επαγγελματιών και των οικογενειών τους. Η Πολιτεία και οι Αρμόδιες Αρχές οφείλουν να μεριμνήσουν και να λάβουν ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης, στο πλαίσιο αποκατάστασης υλικών ζημιών, φορολογικών και ασφαλιστικών ελαφρύνσεων και χρηματοδοτήσεων ειδικά για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Η προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης είναι το ελάχιστο. Αποτελεί ένδειξη της αμέριστης συμπαράστασης της ΟΕΒΕΜ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Μελών της. Η Διοίκηση της ΟΕΒΕΜ ευχαριστεί θερμά τα Πρωτοβάθμια Σωματεία μέλη που από την πρώτη στιγμή επιβράβευσαν αυτή την κίνηση και με Συνδικαλιστικό πνεύμα και αλληλεγγύη προσέφεραν με κάθε τρόπο, οικονομικά και υλικά. Επίσης, θερμές ευχαριστίες στις τοπικές επιχειρήσεις του Νομού Μαγνησίας που συνεργάστηκαν άψογα με την ΟΕΒΕΜ και έδειξαν την ευαισθητοποίηση τους έμπρακτα.

Τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Μέλη της ΟΕΒΕΜ που στήριξαν τη δράση και οφείλουμε να τα ευχαριστήσουμε είναι τα εξής: Σύλλογος Χρυσοχόων και Ωρολογοποιών Βόλου, ΣΙΣΑΜ (Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων Μοτοσικλετών Ν. Μαγνησίας), Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Ν.Μαγνησίας, Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Ξενώνων Ν.Μαγνησίας, Σύλλογος Επαγγελματιών Φωτογράφων & Βιντεοληπτών Ν.Μαγνησίας, Ένωση Επαγγελματιών Περιπτεριούχων Καπνοπωλών Ν.Μαγνησίας, Σύνδεσμος Βιοτεχνών Υδραυλικών Θερμικών Βόλου, Ένωση Πωλητών Λαϊκών Αγορών Ειδών Ένδυσης Υπόδησης & Οικιακής Χρήσης «ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ» Ν.Μαγνησίας, Σύλλογος Επιπλοποιών Ξυλουργών & Συναφών Επαγγελμάτων Ν.Μαγνησίας, Σωματείο Πτυχιούχων Χειριστών Ιδιοκτητών Μηχανημάτων Εκτελέσεων Τεχνικών Έργων Ν.Μαγνησίας, Σύλλογος Εμπόρων Ειδών Υγιεινής & Πλακιδίων Ν.Μαγνησίας, Σωματείο Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων Ν.Μαγνησίας, Σύλλογος Ιδιοκτητών Ελαιοτριβείων Βόλου, Σύλλογος Βιβλιοπωλών Χαρτοπωλών Εκδοτών Ν.Μαγνησίας, Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν.Μαγνησίας, Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ν.Μαγνησίας, Σύνδεσμος Υαλοπινάκων & Καθρεπτών Ν.Μαγνησίας, Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφετεριών – Μπαρ Αναψυκτηρίων Εστίασης Ν.Μαγνησίας, Σύλλογος Ελεύθερων Επαγγελματιών Δήμου Ρήγα Φεραίου, Σωματείο Αδειούχων Ψυκτικών & Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Ν.Μαγνησίας, Σωματείο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν.Μαγνησίας, Σύνδεσμος Μεταλλουργών Μαγνησίας.

Ακολουθεί επόμενη δράση της ΟΕΒΕΜ στο Δήμο Ζάρκου του Ν.Τρικάλων. Την κρίση θα την ξεπεράσουμε ενωμένοι!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου