ΤΟΠΙΚΑ

Η αξιοποίηση της Παιδόπολης στην Αγριά

η-αξιοποίηση-της-παιδόπολης-στην-αγρι-851206

Κύκλο επαφών και συζητήσεων για την αξιοποίηση των ερημωμένων εγκαταστάσεων της πρώην Παιδόπολης στην Αγριά εγκαινίασε από χθες ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας Ντ. Κόκκινος.
Ο κ. Κόκκινος, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το Βόλο και το Αχιλλοπούλειο είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Αγριάς Θωμά Παπαευθυμίου.
«Ξεκινάει ένας διάλογος για την αξιοποίηση της Παιδόπολης. Η ΔΥΠΕ Θεσσαλίας θα στηρίξει με θέρμη το αίτημα, ώστε οι εγκαταστάσεις να χρησιμοποιηθούν για προνοιακούς σκοπούς», δήλωσε ο κ. Κόκκινος.
Για το θέμα προγραμματίζεται σύσκεψη με τον αρμόδιο υφυπουργό Υγείας, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Στο μεταξύ, με τον δήμαρχο Αγριάς Θωμά Παπαευθυμίου συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή η αντινομάρχης Υγείας Ντία Βουβαλούδη για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της Παιδόπολης.
Κατατέθηκαν προτάσεις και ανταλλάχθηκαν απόψεις για την αξιοποίηση της Παιδόπολης, ώστε να πάψει να είναι ένας εγκαταλειμμένος χώρος και να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Στόχος είναι να μπορέσει να στεγάσει άτομα με αναπηρίες, δίνοντας ευκαιρίες για διαμονή, θεραπεία, αποκατάσταση και εκπαίδευση πάνω σε πρότυπα που θα διαμορφωθούν μέσα από απόψεις ειδικών, οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν ιδέες-φόρμες για τη λειτουργία ενός πολυδύναμου κέντρου αποκατάστασης ΑμεΑ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου