ΤΟΠΙΚΑ

Αύριο το «τελευταίο αντίο» στον Θανάση Οικονόμου

αύριο-το-τελευταίο-αντίο-στον-θανάσ-679218

Στην τελευταία του κατοικία θα οδηγηθεί αύριο Δευτέρα, σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω των περιοριστικών μέτρων, ο Θανάσης Οικονόμου, ο οποίος απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 92 ετών.

Ο Θανάσης Οικονόμου ήταν πρώην μέλος του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, πρ. δημοτικός σύμβουλος Βόλου, αδερφός του πρ. αντιδημάρχου Γιώργου Οικονόμου και θείος της πρ. αντινομάρχη και αντιδημάρχου Νατάσας Οικονόμου.

Γεννημένος την 1η Ιουλίου 1929 στην Πύλη Τρικάλων, ο Θανάσης Οικονόμου το 1940, σε ηλικία 14 ετών, όταν η οικογένεια είχε μετακομίσει στον Αλμυρό, εντάχθηκε στα «Αετόπουλα» της ΕΠΟΝ.

Συνέχισε την αντιστασιακή του δράση στον Βόλο, όπου μετοίκισε η οικογένεια το 1945, στη συνοικία των Επτά Πλατάνων. Έπαιξε στη μεγάλη τοπική ομάδα της εποχής, τον «Παγασητικό», μαζί με τα αδέρφια του, Σωκράτη και Βασίλη.

Εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα, τη Βιομηχανία Γκλαβάνης ως διευθυντής πωλήσεων, στη ΣΕΚΕ, στη Χάουαρντ Ρατοβατορ Ελλάς, στη ΣΠΕΚΑ και στην ΕΒΕΞ, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Βαθιά δημοκράτης, υπήρξε ιδιαίτερος του υπουργού της Ένωσης Κέντρου επί Γεωργίου Παπανδρέου, Τζων Γκλαβάνη, από τα πρώτα μέλη του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και του Πειθαρχικού, γραμματέας της 9ης Τ.Ο., πρόεδρος του συνοικιακού συμβουλίου Επτά Πλατάνων.

Το 1986, εκλέχτηκε υπό τον Μ. Κουντούρη δημοτικός σύμβουλος Βόλου, οπότε διετέλεσε πρόεδρος της τότε ιδρυθείσας ΔΗΤΕΒ.

Το 1965, παντρεύτηκε την Εύη Βαγενά, με την οποία απέκτησαν δύο γιους, τον Ηλία, τραπεζικό υπάλληλο, και το Βαγγέλη, υπάλληλο της ΕΒΟΛ, από τους οποίους χάρηκε 4 εγγόνια.

Το τελευταίο διάστημα, λόγω προβλημάτων υγείας, νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική του Βόλου, όπου και απεβίωσε σήμερα, γεμίζοντας θλίψη τα παιδιά, την οικογένεια και τους φίλους του.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα, στις 11 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου Κοιμητηρίου. Παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στη Φλόγα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου