ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία με τον Χρήστο Μπουκώρο

συνάντηση-του-συλλόγου-γονέων-και-πασ-679255

Συνάντηση με τον βουλευτή Μαγνησίας και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. Χρήστο Μπουκώρο πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή η πρόεδρος Δέσποινα Λουκάκη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου, «η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό να εκφράσουν τις ειλικρινείς τους ευχαριστίες για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα του Συλλόγου που αφορούσε στην καθυστέρηση απονομής σύνταξης- μελών του Συλλόγου – εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, η αίτηση των οποίων εκκρεμούσε από το Σεπτέμβριο του 2018. Η παρέμβασή του βουλευτή ήταν καθοριστική για τη διευθέτηση του συγκεκριμένου ζητήματος, που ήταν άμεση».

Στην ίδια συνάντηση, τέθηκαν παράλληλα και άλλα ζητήματα που απασχολούν το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου. Η πρόεδρος του ΔΣ επανάφερε το αίτημα του Συλλόγου για την ανάγκη αντικατάστασης της κινητής μονάδας αιμοληψίας της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γ. Ν. Βόλου. Η διαθέσιμη κινητή μονάδα είναι παλιά, δυσλειτουργική και ξεπερασμένης τεχνολογίας. Παρά τις προσπάθειες που έχει καταβάλει ο Σύλλογος, με τη συνδρομή πολλών φορέων, το αίτημα αυτό δεν έχει ακόμη ευοδωθεί. Για το συγκεκριμένο αίτημα, υπήρξε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία του βουλευτή με τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φ. Σερέτη .

Η κ. Λουκάκη μετέφερε ακόμη στον Χρ. Μπουκώρο την αγωνία των Πασχόντων από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία, Δρεπανοκυτταρική Νόσο και άλλες Αιμοσφαιρινοπάθειες) σχετικά με την καθυστέρηση στον προγραμματισμό εμβολιασμού για τον κορονοϊό, αλλά και για τον τόπο εμβολιασμού, καθώς λόγω των συνοδών προβλημάτων ελλοχεύει ο κίνδυνος δυσκολίας αντιμετώπισης κάποιας επιπλοκής κατά τον εμβολιασμό, αν αυτός πραγματοποιηθεί σε δομή πέραν του Γ.Ν.Βόλου, όπου βρίσκονται και οι θεράποντες ιατροί των Πασχόντων.

«Η αντίδραση του βουλευτή ήταν η άμεση επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη όσο και με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, με σκοπό την ένταξη των Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία στην 1η ομάδα εμβολιασμού ευπαθών ομάδων», προσθέτει η ανακοίνωση του Συλλόγου και καταλήγει ως εξής:

«Η πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ ευχαρίστησαν θερμά τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο για την εποικοδομητική συζήτηση και αναμένουν τις ενέργειές του για την επίλυση των αιτημάτων που τέθηκαν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου