ΤΟΠΙΚΑ

Νέος… «μποναμάς» για διευθυντές σχολείων

νέος-μποναμάς-για-διευθυντές-σχολ-680130

Σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια καλούνται να ενημερώσουν για την πορεία της ύλης

Νέος… «μποναμάς» για διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων στη Μαγνησία, οι οποίοι καλούνται να προχωρήσουν σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια σε καταχώρηση της ύλης, που έχει διδαχθεί μέχρι στιγμής, με προφανή σκοπό να ληφθούν αποφάσεις για ενδεχόμενη παράταση του σχολικού έτους.

Χθες, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαράλαμπος Σταχτέας συμμετείχε σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας. Δόθηκε εντολή για την άμεση καταχώρηση της διδακτέας ύλης στο σύστημα myschool, προκειμένου το Υπουργείο Παιδείας να έχει πλήρη εικόνα για την πορεία των μαθημάτων ανά σχολείο και περιοχή.

«Μέχρι και σήμερα, ηλεκτρονική καταχώρηση της πορείας της διδακτέας ύλης ίσχυε μόνο για την γ’ τάξη των Λυκείων. Εφεξής και οι δύο πρώτες τάξεις των Λυκείων και οι τρεις τάξεις των Γυμνασίων θα πρέπει να καταχωρούν τη διδακτέα ύλη στο σύστημα myschool», ανέφερε ο κ. Σταχτέας.

Μάλιστα ήδη από χθες άρχισαν να ενημερώνονται τηλεφωνικώς οι διευθυντές των σχολικών μονάδων προκειμένου να ξεκινήσουν την προεργασία μέχρι να παραληφθεί και επίσημα η απόφαση από το Υπουργείο Παιδείας.

Οι διευθυντές καλούνται να κάνουν την πρώτη ενημέρωση σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, έως τις 18 Μαρτίου, προσθέτοντας επιπλέον φόρτο στο ήδη επιβαρυμένο έργο τους.

Εκτιμάται δε ότι η εικόνα που θα αποκομίσει το Υπουργείο Παιδείας από την καταχώρηση της ύλης θα είναι καθοριστική και στη λήψη των οριστικών αποφάσεων για ενδεχόμενη επέκταση του σχολικού έτους.

Σε καλό δρόμο η γ’ Λυκείου

Μέχρι στιγμής και από τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή του ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαράλαμπος Σταχτέας, η διδακτέα ύλη της γ’ Λυκείου δεν παρουσιάζει σοβαρές καθυστερήσεις. «Η ύλη βαίνει κανονικά», σχολίασε ο ίδιος αναφερόμενος στα μαθήματα των τελειόφοιτων των Λυκείων που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου