ΤΟΠΙΚΑ

Εξασφάλιση χρηματοδότησης για την οδική σύνδεση Αγίου Γεωργίου- Αγίου Λαυρεντίου

εξασφάλιση-χρηματοδότησης-για-την-οδ-680223

Επίσκεψη στην περιοχή του βουλευτή Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου

Σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές του Πηλίου βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, 6 Μαρτίου 2021, ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος μαζί με τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Μιχάλη Μιτζικό, τον κ. Γιάννη Αγαπητό και τον κ. Απόστολο Τσιακατήρη του Τοπικού Συμβουλίου Αγίου Λαυρεντίου, οι οποίοι επισκέφθηκαν την περιοχή από όπου διέρχεται ο αγροτικός δρόμος που ενώνει τον Άγιο Γεώργιο με τον Άγιο Λαυρέντιο.

Ο βουλευτής Μαγνησίας εξασφάλισε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το ποσό των 70.000 ευρώ, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί για την εκπόνηση της μελέτης αναβάθμισης του δρόμου, χωρίς νέα χάραξη.

Με το συγκεκριμένο έργο και σε συνδυασμό με την πρόθεση του Δήμου Βόλου, ο οποίος έχει προχωρήσει το σχεδιασμό για τη βελτίωση της υφιστάμενης οδού Αγίου Λαυρεντίου – Χάνια μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», η συγκεκριμένη περιοχή του Κεντρικού Πηλίου θα αποκτήσει υποδομές για τις οποίες οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς αγωνίζονται δεκαετίες.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Νότιου και του Κεντρικού Πήλιο με τα συγκεκριμένα έργα θα έχουν πρόσβαση στο χιονοδρομικό τους χειμερινούς μήνες και στις πανέμορφες παραλίες του βουνού των «Κενταύρων» θερινούς μήνες.

Η ήπια τουριστική ανάπτυξη με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον του Πηλίου και σε συνδυασμό με τον αγροτουρισμό αποτελούν επιδίωξη μιας περιοχής που προσφέρει απλόχερα υψηλής ποιότητας φυσική ομορφιά αλλά και αξεπέραστης ποιότητας τοπικά προϊόντα.

Οι τοπικοί φορείς συμφώνησαν με τον βουλευτή Μαγνησίας και τον Δήμαρχο να συντονιστούν ακόμη περισσότερο, ώστε με την ταχεία εκπόνηση της μελέτης να μπει αυτό το έργο πνοής σε φάση υλοποίησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου