ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση θετικότητας στα ύποπτα κρούσματα στο Αχιλλοπούλειο

αύξηση-θετικότητας-στα-ύποπτα-κρούσμ-680500

Σε σύνολο 179 μοριακών ελέγχων στο Νοσοκομείο, εντοπίστηκαν 17 νέες μολύνσεις – 24 νέα θετικά ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ

Επιμένει… ο κορονοϊός στη Μαγνησία. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 24 νέες μολύνσεις από COVID-19 σε ένα 24ωρο, 21 στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και 3 στις Β. Σποράδες. Ο μέσος όρος των κρουσμάτων το τελευταίο επταήμερο στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας κινείται στα 11,29 κρούσματα, ενώ ανά 100.000 κατοίκους διαμορφώνεται στα 11,05 κρούσματα.

Στις Β. Σποράδες αντίστοιχα ο μέσος όρος κρουσμάτων το τελευταίο επταήμερο κινείται στα 0,43 κρούσματα, ενώ ανά 100.000 κατοίκους ο μέσος όρος διαμορφώνεται στα 21,74 κρούσματα.

Τα τελευταία στοιχεία πάντως από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου δείχνουν σταδιακή αύξηση προσέλευσης υπόπτων κρουσμάτων.

Πρόκειται για άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα 45 έτη οι οποίοι παρουσιάζουν συπτωματολογία ύποπτη με τον ιό και υποβάλλονται σε μοριακό έλεγχο για COVID-19.

Tις πρώτες τρεις μέρες του Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν 179 έλεγχοι σε δείγματα «ύποπτων» κρουσμάτων και επιβεβαιώθηκαν 17 θετικά (ποσοστό 9,50%).

Οι γιατροί εκτιμούν πως αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό ενδεχομένως τέλος του μήνα τα «θετικά» που θα καταγραφούν θα είναι αυξημένα, δείγμα ότι υπάρχει σημαντική επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας στον νομό.

Αναφορικά με τον Φεβρουάριο πάντως η κατάσταση ήταν χειρότερη επιδημιολογικά από τον Ιανουάριο με βάση τα δείγματα που εξετάστηκαν στο Αχιλλοπούλειο. Με λιγότερες μέρες ο Φεβρουάριος πραγματοποιήθηκαν1.809 μοριακοί έλεγχοι και βρέθηκαν 255 «θετικά» κρούσματα (ποσοστό 14,10%).

Τον Ιανουάριο αντίστοιχα έγιναν 1.472 έλεγχοι και διαγνώστηκαν 234 θετικά κρούσματα (ποσοστό 15,90%).

Την ίδια ώρα μάχη για τη ζωή τους δίνουν στη ΜΕΘ κορονοϊού τρεις ασθενείς που νοσούν από επιπλοκές του κορονοϊού. Πρόκειται για τρείς άνδρες, ηλικίας 59, 75 και 79 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες δεν αντιμετώπιζαν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας πριν νοσήσουν από κορονοϊό.

Η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή αλλά κρίσιμη σύμφωνα με τους γιατρούς του Αχιλλοπουλείου, που δίνουν μάχη να αντιμετωπίσουν τις επιπλοκές που έχει προκαλέσει η νόσος στον οργανισμό τους.

Νέες εισαγωγές

Tις τελευταίες ώρες καταγράφηκε ακόμη μία εισαγωγή στους θαλάμους αρνητικής πίεσης. Μέχρι προχθές νοσηλεύονταν δύο γυναίκες 78 και 83 ετών αντίστοιχα, όμως κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή ενός ακόμη ασθενή, άνδρα αυτή τη φορά, ηλικίας 72 χρόνων που παρουσίασε αναπνευστική δυσλειτουργία.

Στις δύο κλινικές κορονοϊού νοσηλεύονται συνολικά 31 ασθενείς. Από αυτούς οι 16 στην Α’ COVID-19 και οι 15 στην Β’ κλινική κορονοϊού.

Στα θετικά των τελευταίων ημερών μπορεί να αναφερθεί πως τα τέσσερα τελευταία 24ωρα δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος ασθενή στο Νοσοκομείο Βόλου.

Το τελευταίο «θύμα» κορονοϊού μέσα στο Αχιλλοπούλειο ανακοινώθηκε την περασμένη Κυριακή και ήταν η άτυχη 62χρονη εργαζόμενη στο Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων.

Τέλος, στο Νοσοκομείο πραγματοποιήθηκαν rapid test στους ασθενείς της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και όλα ήταν αρνητικά.

Να σημειωθεί πως τεστ κορονοϊού γίνονται σχεδόν καθημερινά σε όσους προσέρχονται για αιμοκάθαρση, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας και αποφυγής της διασποράς του ιού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου