ΤΟΠΙΚΑ

Μαρία Σαμαρά: Τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς ξεχάστηκαν από τους αρμόδιους

μαρία-σαμαρά-τα-προβλήματα-στο-κέντρο-680551

«Τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς ξεχάστηκαν από τους αρμόδιους», αναφέρει σε δήλωσή της η επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, «Κίνηση Ενότητας», Μαρία Σαμαρά και ειδικότερα αναφέρει:

«Το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς εδώ και αρκετό καιρό αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα στην στέγη του. Τα νερά εισρέουν πολύ συχνά στο εσωτερικό χώρο του κτιρίου και υπάρχει κίνδυνος για πτώσεις σοβάδων .

Το πρόβλημα έχει καταγραφεί από όλους τους τοπικούς φορείς και οι κάτοικοι έχουν διαμαρτυρηθεί πολλές φορές. Μάλιστα αυτές τις μέρες που μεταβαίνουν στο Κέντρο Υγείας κάτοικοι άλλων περιοχών για να εμβολιαστούν, αντικρίζουν την κακή κτιριακή κατάσταση του κέντρου Υγείας και απορούν με την εγκατάλειψη μιας δομής πρωτοβάθμιας υγείας που είναι το μοναδικό αποκούμπι ασφάλειας για τους χιλιάδες δημότες του Ανατολικού Πηλίου.

Συγχρόνως λόγω των προβλημάτων στη στέγη, δυσκολεύει και η λειτουργία ευρύτερων ιατρικών υποδομών, όπως το οδοντιατρείο που ο πανάκριβος εξοπλισμός του είναι στο «κουτί» και ακόμη δεν έχει αξιοποιηθεί.

Δυστυχώς εδώ και χρόνια ακούμε για επίλυση του κτιριακού προβλήματος αλλά ο εμπαιγμός των αρμόδιων δεν έχει τέλος. Μια ολόκληρη τοπική κοινωνία αγωνιά για την περίθαλψή της, αναζητά καλύτερες ιατρικές υπηρεσίες και οι ασθενείς δεν νιώθουν ασφαλείς να εισέλθουν ούτε στο εσωτερικό του κτιρίου φοβούμενοι ακόμη και για την σωματική τους ασφάλεια. Μπορεί να ακούγονται όλα αυτά υπερβολικά, όμως για τους κατοίκους είναι μια δυσάρεστη πραγματικότητα. Γιατροί, νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό καθημερινά δίνουν το δικό τους αγώνα για να προσφέρουν περίθαλψη και φροντίδα στους ηλικιωμένους και όλους όσους προστρέχουν εκεί μέσα σε ένα κτίριο με μύρια προβλήματα.

Η δημοτική παράταξη «Κίνηση Ενότητας» απευθύνει τα εξής ερωτήματα:

  • Τι ενέργειες έχει κάνει η δημοτική αρχή για την ανάδειξη και αντιμετώπιση του προβλήματος με την κτιριακή υποδομή του Κέντρου Υγείας;
  • Έχει εκπονηθεί μελέτη που θα καταγράφει όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις;
  • Έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για τις παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν;
  • Πότε ήταν η τελευταία φορά που κλιμάκιο αρμοδίων επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς για να εκτιμήσει την κατάσταση;

Για το μακρινό κράτος των Αθηνών η υπόθεση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς είναι ξεχασμένη υπόθεση, ενώ σε τοπικό επίπεδο οι αρμόδιοι πετούν ο ένας το μπαλάκι στον άλλο, για να περνάει ο καιρός.

Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι επίσης μεγάλες, καθώς δεν έχει λάβει καμία σοβαρή πρωτοβουλία για να πιέσει αποτελεσματικά προς την κεντρική εξουσία. Μια συνάντηση και μια φωτογραφία για το καθιερωμένο δελτίο τύπου δεν έχει καμία αξία για τους δημότες που νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας με ένα υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας.

Η συνέχιση της παρούσας κατάστασης μόνο κοροϊδία συνιστά για όλους εμάς που ζούμε στο Ανατολικό Πήλιο και δεν έχουμε πού αλλού να απευθυνθούμε σε μια έκτακτη στιγμή παρά μόνο στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου