ΤΟΠΙΚΑ

Τονωτική ένεση η Τσικνοπέμπτη για τα ταμεία επιχειρήσεων τροφοδοσίας του Βόλου

τονωτική-ένεση-η-τσικνοπέμπτη-για-τα-τ-681191

Τονωτική ένεση για τα ταμεία κρεοπωλείων και ψητοπωλείων η Τσικνοπέμπτη, παρά το αρχικό «μούδιασμα» που προκάλεσε στους Βολιώτες, η ανακοίνωση για τα νέα περιοριστικά μέτρα. Την τιμητική τους είχαν χθες τα ψητά κρεατικά, με τις ποσότητες των αγαθών που προμηθεύτηκαν, ωστόσο, οι καταναλωτές, να είναι μικρότερες σε σύγκριση με τα προ πανδημίας δεδομένα.

Αυξημένη η κίνηση χθες στα κρεοπωλεία, με τον πρόεδρο του τοπικού σωματείου, Αντώνη Κανελλόπουλο, να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «συγκριτικά με πέρυσι, ο κόσμος είναι ο ίδιος αριθμητικά, αλλά αγοράζουν μικρότερες ποσότητες. Ελπίζουμε να αποτελέσει τονωτική ένεση η σημερινή μέρα και αυτό θα φανεί όταν θα κάνουμε ταμείο». Οι παραγγελίες ξεκίνησαν τις προηγούμενες μέρες, ενώ όπως ανέφερε ο πρόεδρος των κρεοπωλών, τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση επηρέασαν την ψυχολογία του κόσμου και τους τζίρους των επιχειρήσεων, ενώ σχολίασε ότι «η κίνηση ήταν καλύτερη την αντίστοιχη περσινή μέρα, διότι δεν υπήρχε lockdown».

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε χθες και στα ψητοπωλεία με το delivery και το take away στο φουλ. «Πήραν φωτιά» σούβλες και θράκες, με την μυρωδιά του ψητού να διαχέεται σε όλη την πόλη. «Εχουμε πολλή δουλειά. Εννοείται, ότι είναι τονωτική ένεση η κίνηση της Τσικνοπέμπτης, για να βγάλουμε τα έξοδά μας», τόνισε ο Γιάννης Ορφανός, ιδιοκτήτης ψητοπωλείου.

Αυξομειώσεις παρουσίασε χθες η κίνηση στην τοπική αγορά, με τον ιδιοκτήτη μάρκετ Μάκη Χριστοφορίδη, να αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «η κίνηση είναι μικρότερη απ’ ότι περιμέναμε. Είναι σαφώς πιο χαμηλή από πέρυσι, λόγω του lockdown που επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία του κόσμου. Αρκετοί εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή, οπότε ψωνίζουν περιορισμένες ποσότητες, τα αναγκαία είδη. Είναι πρόβλημα για την αγορά αυτή η κατάσταση, γιατί λειτουργεί ως ντόμινο για τις επιχειρήσεις».

Μάλλον υποτονική η κίνηση και στα οπωροπωλεία, με τον Βασίλη Ρίτσιο να χαρακτηρίζει την χθεσινή μέρα ως «μια καθημερινή, με μικρή κίνηση». Καταθέτοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την άποψή του, απέδωσε την χθεσινή εικόνα στο lockdown και τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν, ενώ σημείωσε πως «υπήρχε δυναμική τις προηγούμενες μέρες» για να προσθέσει ότι «οι ανακοινώσεις για περιοριστικά μέτρα, επηρεάζουν την ψυχολογία του κόσμου και την εικόνα της αγοράς».

Αντίστοιχη η εικόνα που μετέφερε ο Νίκος Πριονάς, ιδιοκτήτης γαλακτοπωλείου, ο οποίος επεσήμανε ότι «η κίνηση χαμηλή λόγω των μέτρων της κυβέρνησης. Κατ’ αρχήν ο κόσμος δεν έχει καταλάβει τι γίνεται. Με κόκκινες και με βαθιές κόκκινες περιοχές, είναι δύσκολο να έχουμε δουλειά. Δεν είναι τονωτική ένεση αυτή η μέρα, κάθε άλλο, είναι μια κανονική μέρα, σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες που υπήρχε κινητικότητα».

Απαραίτητο για το γιορτινό τραπέζι το κρασί, παραμένει σταθερή αξία για το οικογενειακό τραπέζι. «Υπάρχει αυξημένη κίνηση. Αγοράζουν κρασί για να πιούν με την οικογένειά τους οι καταναλωτές. Και τις προηγούμενες μέρες υπήρχε κινητικότητα, αλλά και ανήμερα Τσικνοπέμπτης, διότι ο κόσμος κάθεται στο σπίτι και αγοράζει κρασί για το τραπέζι», ανέφερε ο Πασχάλης Παρασχούδης, ιδιοκτήτης κάβας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου