ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρίες για τον άγριο ξυλοδαρμό ανήλικων στον Βόλο

διαμαρτυρίες-για-τον-άγριο-ξυλοδαρμό-681213

Πατέρας 16χρονου κατήγγειλε απαράδεκτη κατάσταση

Συνέχεια διαμαρτυριών στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το περιστατικό βίας στην παραλία του Βόλου και συγκεκριμένα στο πάρκο απέναντι από το Ξενία προχθές το απόγευμα.

Στις 19:30 τέσσερις φίλοι ανήλικοι έπεφταν θύματα άγριας επίθεσης από πολυπληθή ομάδα Ρομά ηλικίας από 15 έως και 25 ετών που τους χτυπούσε με χέρια και πόδια δίχως αφορμή.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στις αρχές από τον πατέρα 16χρονου προχθές το βράδυ, όταν ο γιος του επέστρεψε σπίτι σοκαρισμένος και έφερε μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Σύμφωνα με την καταγγελία, συνολικά 20 άτομα επιτέθηκαν στον 16χρονο και τους φίλους του όταν ένας εκ της παρέας των Ρομά τον πλησίασε και του ζήτησε εξηγήσεις γιατί δήθεν εκείνος είχε πειράξει την αδερφή του.

Ο ανήλικος αντέτεινε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό και τότε ο νεαρός άρχισε να τον χτυπά όπως και όλη η παρέα του, τόσο τον ίδιο όσο και τους φίλους του.

Από την άγρια επίθεση γλίτωσαν τελικά δύο φίλοι του 16χρονου που πρόλαβαν να απομακρυνθούν για να καλέσουν σε βοήθεια.

Δυστυχώς, όμως, σε κοντινή απόσταση δεν υπήρχε κανένας, ούτε αστυνομικός, ούτε λιμενικός, για να βοηθήσει, ενώ στο πάρκο υπήρχαν μόνο νεαρά παιδιά που ήταν αδιάφορα.

Ο πατέρας του ενός, 40χρονος Βολιώτης, απευθύνθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για να διαμαρτυρηθεί. Ο γιος του ηλικίας επίσης 16 ετών ήταν αναστατωμένος, όταν επέστρεψε στο σπίτι.

Τον ρώτησε τι συνέβη και μίλησε για το επεισόδιο. «Δεν έκαναν τίποτα τα παιδιά για να τα χτυπήσουν. Στον γιο μου ζήτησαν εξηγήσεις για το ποδήλατο που οδηγούσε. Τον κατηγόρησαν ότι δήθεν τους έκλεψε το ποδήλατο. Του συμπεριφέρθηκαν απαξιωτικά και θα τον χτυπούσαν κι εκείνον, αν δεν ήταν γεροδεμένος και δεν ήξερε από αυτοάμυνα. Δεν είναι κατάσταση αυτή που επικρατεί. Δεν μπορεί ανήλικα παιδιά να φοβούνται να κυκλοφορήσουν», δήλωσε ο 40χρονος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου