ΤΟΠΙΚΑ

Δημοτικοί αστυνομικοί Βόλου γίνονται «Σαμαρείτες»

δημοτικοί-αστυνομικοί-βόλου-γίνοντα-681326

Με αφορμή τον προχθεσινό ισχυρό σεισμό, που έπληξε τη Θεσσαλία- Η εκπαίδευση θα αφορά στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων

Πρωτόκολλο συνεργασίας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Βόλου υπέγραψε η Δημοτική Αστυνομία Βόλου. Δημοτικοί αστυνομικοί θα εκπαιδευτούν ως «Σαμαρείτες» ώστε σε έκτακτες συνθήκες να μπορούν να παρέχουν βοήθεια προς τον συνάνθρωπο, καλύπτοντας ένα κενό που υπάρχει στο εθελοντικό σώμα του Ερυθρού Σώμα αλλά και ενισχύοντας το αίσθημα ασφαλείας προς τους πολίτες.

Ο προχθεσινός ισχυρός σεισμός που έπληξε τη Θεσσαλία αποτέλεσε «καμπανάκι» για την αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου, Νατάσσα Μορφογιάννη, η οποία διαπίστωσε έλλειμμα εκπαίδευσης για την παροχή πρώτων βοηθειών, τον εντοπισμό και διάσωση τυχόν εγκλωβισμένων.

«Σε έκτακτες συνθήκες η Δημοτική Αστυνομία θα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή για την παροχή βοήθειας προς τον συνάνθρωπο. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο θα πρέπει το προσωπικό να λάβει κατάλληλη εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτό συνεργαζόμαστε με τον Ερυθρό Σταυρό», ανέφερε η αντιδήμαρχος, Νατάσσα Μορφογιάννη.

Η κ. Μορφογιάννη είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού, Δημήτρη Κουτρούμπα, ο οποίος ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή το σώμα είναι στελεχωμένο από εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές, δεν υπάρχουν όμως «Σαμαρείτες», το σώμα εκείνο των ειδικά εκπαιδευμένων εθελοντών που παρεμβαίνει για την παροχή βοήθειας σε έκτακτες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα σε έναν σεισμό, μία πλημμύρα, μία καταστροφή, ένα έκτακτο γεγονός.

«Δύο φορές επιχειρήσαμε να δημιουργήσουμε το σώμα των Σαμαρειτών, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό για λόγους ανωτέρας βίας», ανέφερε ο κ. Κουτρούμπας.

Ο ίδιος άκουσε με χαρά την πρόθεση των δημοτικών αστυνομικών να εκπαιδευτούν και να γίνουν οι ίδιοι οι «Σαμαρείτες» του Ερυθρού Σταυρού. «Την εκπαίδευση θα παρέχουν Σαμαρείτες από το σώμα του Ερυθρού Σταυρού από τη Λάρισα και τη Λαμία και στη συνέχεια εφόσον ολοκληρωθεί ο κύκλος των εκπαιδεύσεων, η κεντρική διοίκηση θα παρέχει και τα απαραίτητα μέσα που θα είναι διαθέσιμα στους εθελοντές για να παρέχουν βοήθεια κάθε φορά που παρίσταται ανάγκη», εξήγησε ο κ. Κουτρούμπας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου