ΤΟΠΙΚΑ

«Μαζί για τον Βόλο»: Ο Δήμαρχος στοχοποιεί φορείς για να καλύψει τις ανεπάρκειες του

μαζί-για-τον-βόλο-ο-δήμαρχος-στοχοπο-681348

Προσπάθεια τρομοκράτησης και εκβιασμού μέσω μηνύσεων της διευθύντριας της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων από τη Δημοτική Αρχή Βόλου, καταγγέλλει η δημοτική παράταξη «Μαζί για τον Βόλο», ότι επιχειρείται μετά την απόφαση για σταμάτημα του έργου ανάπλασης του Αναύρου, ώστε να μην επικαλυφθούν οι σιδηροδρομικές γραμμές του Τρένου του Πηλίου.

Σε ανακοίνωση της παράταξης, που συνοδεύεται από φωτογραφία από τις σημερινές εργασίες της Υπηρεσίας Πρασίνου στον Αναυρο, αναφέρονται τα εξής:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Δήμαρχος Βόλου έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια διαμόρφωσης ενός κλίματος έντασης, στοχοποιώντας φορείς και υπηρεσίες της πόλης, με στόχο να καλύψει τις δικές του ανεπάρκειες και να διαμορφώσει μια επίπλαστη εικόνα παραγωγής έργου από το τίποτα.

Στρέφεται εναντίον όλων χυδαιολογώντας και επιχειρώντας παράλληλα να ακυρώσει τη συμβολή τους στην πόλη. Συμβολή που θα είχε πολλαπλασιαστικό όφελος αν ο Δήμαρχος έβαζε πάνω από το τεράστιο ΕΓΩ του, το καλό της πόλης και της τοπικής κοινωνίας και ανέπτυσσε μια ουσιαστική-και όχι ανταγωνιστική-σχέση και συνεργασία.

Στο τελευταίο επεισόδιο του σήριαλ “Μπέος εναντίον όλων”, ο Δήμαρχος επιχειρεί να δυναμιτίσει γι’ ακόμα μία φορά το κλίμα στην πόλη, με αφορμή την ομοφώνως ψηφισμένη ανάπλαση στην περιοχή του Αναύρου, θέτοντας ο ίδιος προσκόμματα στην υλοποίησή της. Ενώ η ανάπλαση μπορεί να γίνει με σεβασμό στις γραμμές του τραίνου Πηλίου, που έχουν χαρακτηριστεί ιστορικό μνημείο από τις αρμόδιες υπηρεσίες, έντεχνα και σκόπιμα την υπονομεύει.

Αυτήν τη φορά στόχος γίνεται η διευθύντρια της Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων, και στο πρόσωπό της όλοι οι εργαζόμενοι που προστατεύουν και συντηρούν την πολιτισμική μας κληρονομιά, αρχαιολόγοι, ιστορικοί, αρχιτέκτονες, τεχνίτες, εργάτες, κτλ.

Παράλληλα όμως, στοχοποιείται η ίδια η πολιτισμική μας κληρονομιά και η ιστορία της πόλης μας, καθώς η εν λόγω συμπεριφορά είναι ενδεικτική της αντίληψης της Δημ. Αρχής Μπέου για την ίδια την πόλη, αλλά και της γνώσης της για το ιστορικό της παρελθόν.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης και εκβιασμού της διευθύντριας της Εφ. Νεωτέρων Μνημείων από τη Δημ. Αρχή μέσω μηνύσεων και δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλάι όποιου υπηρεσιακού παράγοντα εργάζεται για το συμφέρον της πόλης και της τοπικής κοινωνίας.

Καλούμε τον Δήμαρχο να σταματήσει αυτήν την προβληματική για την πόλη και φαιδρή για τον ίδιον και τη Δημ. Αρχή συμπεριφορά. Η πόλη χρειάζεται συνεργασίες και συνεννόηση και όχι υβριστικές και ιδιοκτησιακές συμπεριφορές.»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου