ΤΟΠΙΚΑ

Βασάνιζαν ηλικιωμένους, σήκωναν περιουσίες στον Αλμυρό

βασάνιζαν-ηλικιωμένους-σήκωναν-περι-681797

Τέσσερις Ρομά από την Αθήνα, ο ένας μάλιστα πλέον έγκλειστος, κρύβονταν πίσω από τη ληστεία που σημειώθηκε τον περασμένο Ιούνιο στον Πλάτανο Αλμυρού, με θύμα μία 74χρονη γυναίκα, η οποία στα χέρια τους βασανίστηκε. Οι ίδιοι δράστες, όπως προέκυψε από την μεθοδική έρευνα, ήταν πίσω και από την κλοπή σε οικία 72χρονου στον Αλμυρό.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού προχώρησαν στην εξιχνίαση των δύο υποθέσεων και σχημάτισαν δικογραφία κατά των δραστών.

Συγκεκριμένα, στις 6 Ιουνίου 2020, γύρω στις 11:00 το πρωί, η 74χρονη περνούσε στιγμές φρίκης στα χέρια των ληστών. Οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι της, σπάζοντας το τζάμι του παραθύρου και στη συνέχεια έθεταν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Ο ένας κράτησε τη γυναίκα με τα χέρια του και της έκλεισε το στόμα για να μην μπορεί να καλέσει βοήθεια και οι άλλοι ερευνούσαν τους χώρους για αντικείμενα αξίας.

Οι αδίστακτοι ληστές άρπαξαν από κομοδίνο δύο χρυσά δαχτυλίδια και μία ασύρματη τηλεφωνική συσκευή και στη συνέχεια οδήγησαν τη γυναίκα στο μπάνιο, τη κλείδωσαν και αποχώρησαν ήσυχοι.

Ηταν ο ίδιοι δράστες που -όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα- ένα μήνα πριν τη ληστεία και συγκεκριμένα στις 12 Μαΐου 2020 εισέβαλαν στο σπίτι 72χρονου στον Αλμυρό, την ώρα που εκείνος απουσίαζε, και έκλεψαν κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ και 1.500 ευρώ.

Οι αδίστακτοι κακοποιοί νόμιζαν ότι δεν θα εντοπιστούν από την Αστυνομία. Εισβάλλοντας σε οικίες στον Αλμυρό, ερχόμενοι από την Αθήνα, πίστευαν ότι θα εξαφάνιζαν τα ίχνη τους. Όμως, το αυτοκίνητο που οδηγούσαν ήταν νοικιασμένο και υπήρξαν μάρτυρες που κράτησαν τα στοιχεία του.

Το αποδεικτικό υλικό

Ολο αυτόν τον καιρό οι αστυνομικές αρχές ερευνούσαν αθόρυβα την υπόθεση. Συνέλλεξαν μαρτυρικές καταθέσεις και υλικό από κάμερες. Δεν άργησαν να ανακαλύψουν τα στοιχεία του αυτοκινήτου που οδηγούσαν οι δράστες και να οδηγηθούν σε εταιρεία στην Αθήνα. Από την περαιτέρω έρευνα ανακάλυψαν και τα κινητά τους τηλέφωνα και προχώρησαν σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Τα στοιχεία που προέκυπταν από την έρευνα διαδέχονταν το ένα το άλλο και τελικά η Αστυνομία έφθασε στην ταυτοποίηση των δραστών.

Ποιοι είναι οι δράστες

Οι δράστες είναι Ρομά από την Αθήνα. Οι τρεις είναι άνδρες ηλικίας 20, 29 και 23 ετών ενώ η τέταρτη γυναίκα ηλικίας 41 ετών. Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε ο ένας, ο 23χρονος, προφυλακίστηκε σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας για παρόμοια αδικήματα.

Η Αστυνομία σχημάτισε σε βάρος τους δικογραφία για ληστεία και για κλοπή. Οι κακοποιοί είναι θέμα χρόνου να κληθούν σε απολογία από τον ανακριτή Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου