ΤΟΠΙΚΑ

ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας: Η Δημοτική Αρχή Βόλου εκδικείται το Πανεπιστήμιο

κιναλ-μαγνησίας-η-δημοτική-αρχή-βόλου-681854

Κριτική στην Δημοτική Αρχή Βόλου ασκεί η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας για την στάση που τηρεί έναντι του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με αφορμή την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για αποχαρακτηρισμό της έκτασης στο Πεδίον του Αρεως από χώρο για ανάπτυξη πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η συμπεριφορά του Δημάρχου Βόλου και τις πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς να μας εκπλήσσει πλέον, μας απογοητεύει, για άλλη μια φορά.

Η αναβάθμιση του Πανεπιστημίου και η προσέλκυση χιλιάδων επισκεπτών στην πόλη μας, υπονομεύεται από την πρωτοφανή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καθαρά για λόγους εκδίκησης, η υπόθεση παραχώρησης του οικοπέδου της Παρασκευοπούλου, από το Δήμο για την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου, πήρε άλλη τροπή, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο δεν γνώριζε ότι ανήκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η μικρόψυχη και κοντόφθαλμη πολιτικά αντίληψη, συνοδευόμενη από οχετό ύβρεων και συκοφαντιών, καταδεικνύει την ανυπαρξία σεβασμού στο θεσμό, που κατά τα άλλα επικαλείται ο Δήμαρχος.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή, να σταματήσει τον ολισθηρό κατήφορο που έχει πάρει και να αντιληφθεί ότι το Πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές της περιοχής μας σε δημόσια έργα που φέρουν ανάπτυξη και χρήματα στον τόπο μας, αλλά αποτελεί έναν ισχυρό πόλο ανάπτυξης για το μέλλον της.

Η συμπαράσταση και η στήριξη όλων μας, αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Καλούμε τους τοπικούς πολιτικούς φορείς (βουλευτές, Περιφέρεια, Δήμο) και τις τοπικές πολιτικές οργανώσεις να πάρουν θέση!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου