ΤΟΠΙΚΑ

«Εφυγε» ο πρώην πρόεδρος των κομμωτών Μαγνησίας

εφυγε-ο-πρώην-πρόεδρος-των-κομμωτών-682452

Θλίψη σκόρπισε στον Βόλο το άγγελμα της απώλειας του πρώην προέδρου του Συλλόγου Κουρέων Κομμωτών Μαγνησίας, Κωνσταντίνου Σταμπούλογλου, ο οποίος έφυγε χθές το βράδυ από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Ο άτυχος άνδρας αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του και εδώ και δεκαπέντε μέρες νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Ο Κωνσταντίνος Σταμπούλογλου γεννήθηκε στον Βόλο και ήλκε την καταγωγή του από τη Μικρά Ασία. Ακολούθησε το επάγγελμα του πατέρα του που διατηρούσε κουρείο στα ψαράδικα. Εμαθε γρήγορα την τέχνη και στην πορεία σπούδασε στην Αθήνα και παρακολούθησε πολλά σεμινάρια, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Απέκτησε το δικό του κομμωτήριο το Ντίνος Salon στην οδό Γαμβέτα με Δημητριάδος, το οποίο λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία μέχρι τη συνταξιοδότησή του. Κοντά του διδάχτηκαν την τέχνη πολλοί εργαζόμενοι που αργότερα άνοιξαν δικές τους επιχειρήσεις και «έπιασαν».

Πέραν όμως από την επαγγελματική του δραστηριότητα, άφησε έντονη σφραγίδα στα συνδικαλιστικά δρώμενα του κλάδου του, καθώς είχε αγνό ενδιαφέρον για του συναδέλφους του και αγωνιούσε για την πορεία του κλάδου.

Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Κουρέων Κομμωτών Μαγνησίας επί 20 συνεχόμενα χρόνια μέχρι που τελικά αποφάσισε να αποσυρθεί και να δώσει τη θέση του στον Σύλλογο σε νέους ανθρώπους.

Συνάδελφοί του ανέφεραν ότι ήταν ένας τίμιος επαγγελματίας. Ασυμβίβαστός δεν έκανε ποτέ πίσω στις προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει ο κλάδος και πάλευε πάντοτε για την μέλλον του χώρου. Ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή του, έπαιρνε πάντοτε θέση στα θέματα που απασχολούσαν τους επαγγελματίες και με κάθε ευκαιρία εξέφραζε τη λύπη του για την καταστροφή που έβλεπε να έρχεται στον κλάδο. Απέναντι στις δυσκολίες και τα προβλήματα έλεγε ότι οι κομμωτές θα πρέπει να είναι ενωμένοι.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κουρέων Κομμωτών Μαγνησίας Στέλιος Κλητσινάρης έκανε λόγο για μία σημαντική απώλεια και εξέφρασε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο άτυχος 77χρονος κατέλιπε τη σύζυγό του Ελένη, μία κόρη και έναν γιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου