ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινούν οι αιτήσεις αποφοίτων για τις πανελλαδικές

ξεκινούν-οι-αιτήσεις-αποφοίτων-για-τι-683190

Οι μαθητές των τελευταίων τάξεων υπέβαλαν ηλεκτρονικά αιτήσεις στα τέλη Νοεμβρίου

Αρχίζει από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων – δηλώσεων των αποφοίτων γενικών και επαγγελματικών λυκείων για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις. Το ίδιο χρονικό διάστημα μπορούν να καταθέτουν εκ νέου δηλώσεις και οι μαθητές της τελευταίας τάξης των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, οι οποίοι πάντως είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής καταθέτοντας ηλεκτρονικές αιτήσεις στα τέλη Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση, που υπέγραψε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και παραλήφθηκε χθες και από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, οι απόφοιτοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους είτε στο λύκειο από το οποίο αποφοίτησαν, είτε στο πλησιέστερο στην κατοικία τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του περασμένου Δεκεμβρίου, οι μαθητές των γενικών και επαγγελματικών λυκείων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές είναι 1.542, εκ των οποίων οι 1.145 από τα γενικά λύκεια και οι 397 από τα επαγγελματικά λύκεια.

Με βάση τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας από το σύνολο των υποψηφίων των ΓΕΛ οι 353 δήλωσαν ότι θα δώσουν εξετάσεις ως υποψήφιοι της κατεύθυνσης Ανθρωπιστικών Σπουδών, οι 336 ως υποψήφιοι της κατεύθυνσης Οικονομίας και Πληροφορικής, οι 176 με την κατεύθυνση Θετικών Επιστημών- Υγείας και οι 276 με την κατεύθυνση Θετικών Επιστημών – Τεχνολογίας. Επιπλέον 5 υποψήφιοι δήλωσαν μουσικά τμήματα.

Από τα επαγγελματικά λύκεια οι 397 υποψήφιοι επιμερίζονται ως εξής ανά ειδικότητα:

Αισθητικής Τέχνης 19, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων 29, Βοηθός Ιατρικών – Βιολογικών Εργαστηρίων 16, Βοηθός Νοσηλευτή 31, Βοηθός Φαρμακείου 6, Βοηθός Φυσικοθεραπευτή 15, Γραφικών Τεχνών 14, Κομμωτικής Τέχνης 8, Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού 15, Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού 17, Σχεδιασμού – Διακόσμησης Εσωτερικών Χώρων 2, Τεχνικός Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου 2, Τεχνικός Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής 9, Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού 3, Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής 46, Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ 24, Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων 14, Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών 2, Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών 7, Τεχνικός Μηχανοσυνθέτης Αεροσκαφών 7, Τεχνικός Οχημάτων 18, Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών 14, Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής 20, Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών 22, Υπάλληλος Εμπορίας και Διαφήμισης 9 και Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων 28.

Τα στοιχεία με τον αριθμό των υποψηφίων αναμένεται να διαφοροποιηθούν μετά τις δηλώσεις των αποφοίτων και θα αποτελέσουν τον μπούσουλα για την οργάνωση των εξετάσεων. Με βάση τα στοιχεία θα οριστούν εξεταστικά κέντρα, λυκειακές επιτροπές, επιτηρητές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου