ΛΑΡΙΣΑ

Στο «κόκκινο» μπαίνει η Μαγνησία –Ολα τα νέα μέτρα

στο-κόκκινο-μπαίνει-η-μαγνησία-ολα-683719

Στο «κόκκινο» μπαίνει από αύριο Πέμπτη στις 6 το πρωί η Μαγνησία μέχρι τις 16 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Τετάρτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Η κυκλοφορία απαγορεύεται από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς στο «κόκκινο» πλέον μπαίνουν όλες οι περιοχές της χώρας εκτός από 17, μεταξύ των οποίων είναι και ο Νομός Λάρισας που μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο», με αυστηρότερα μέτρα. Ειδικά για την Λάρισα η εφαρμογή των νέων μέτρων θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί του Σαββάτου κι όχι της Πέμπτης, όπως στις υπόλοιπες 16 περιοχής, για τη διευκόλυνση της αντιμετώπισης των συνεπειών του ισχυρού σεισμού που έπληξε σήμερα το μεσημέρι την περιοχή.

Πλέον, εφόσον η Μαγνησία μπαίνει στο «κόκκινο» τα Λύκεια κλείνουν και τα μαθήματα θα συνεχιστούν με την μέθοδος της εξ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση).

Επιπλέον έγινε γνωστό ότι μετά από επικοινωνία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαράλαμπου Σταχτέα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γεώργιο Δοδοντσάκη, διευκρινίστηκε ότι θα υπάρξει αναστολή λειτουργίας και των Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις και τα μαθήματα θα διεξαχθούν με τηλεκπαίδευση.

Οπως ακόμη είπε ο κ. Χαρδαλιάς στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.

Τα καταστήματα λιανεμπορίου θα λειτουργούν μόνο με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας για παραλαβή εκτός καταστήματος (click away).

Την ίδια στιγμή, στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία η εξυπηρέτηση γίνεται με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού.

Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς από αύριο, Πέμπτη, στις 06:00 και μέχρι την Τρίτη 16 Μαρτίου, σε όλη την Ελλάδα, η μετακίνηση με κωδικό «6» θα γίνεται χωρίς αυτοκίνητο και θα ισχύει μόνο για άσκηση με τα πόδια ή με ποδήλατο. «Κανείς σε όλη τη χώρα δε θα μπορεί να στείλει το 6 και να πάει σε άλλη περιοχή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακόμα αυστηροποιείται η μετακίνηση με τους κωδικούς «2» για ψώνια και «3» -στο κομμάτι που αφορά τις τράπεζες-, όπου θα πρέπει να γίνεται είτε εντός του δήμου κατοικίας, είτε σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων.

Ακόμα, όσον αφορά το νούμερο «4» τα ελεγκτικά όργανα μπορούν να ζητούν περεταίρω διευκρινίσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου