ΤΟΠΙΚΑ

Διάκριση Βολιώτισσας μαθήτριας σε διαγωνισμό

διάκριση-βολιώτισσας-μαθήτριας-σε-δι-683820

Η Χριστίνα Τσανακτσή απέσπασε το τρίτο βραβείο πανθεσσαλικά στην κατηγορία του λογότυπου

Αναγνώριση ώριμου εικαστικού ταλέντου το τρίτο πανθεσσαλικό βραβείο, που απέσπασε η μαθήτρια του 7ου Γυμνασίου Βόλου, Χριστίνα – Ιωάννα Τσανακτσή, συμμετέχοντας σε διαγωνισμό με το επετειακό θέμα.
Συγκεκριμένα, η 15χρονη μαθήτρια συμμετείχε στο μαθητικό διαγωνισμό αφίσας και λογοτύπου με θέμα «200 Χρόνια παρελθόν· πόρος για το μέλλον», που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στο πλαίσιο του εορτασμού της Επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Η ταλαντούχα Χριστίνα, κόρη της γνωστής εικαστικού Νεκταρίας Γιακμογλίδου και του ηλεκτρονικού μηχανικού Ηλία Τσανακτσή, διαθέτει τα καλλιτεχνικά γονίδια της μητέρας της και έδειξε από μικρή ηλικία το ζωγραφικό της ταλέντο.

Το αποτέλεσμα της συμμετοχής της στον μαθητικό διαγωνισμό για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 τη χαροποίησε ιδιαίτερα, όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Η νεαρή μαθήτρια, που σήμερα έχει τα γενέθλιά της, προσέγγισε με ευαισθησία το θέμα του διαγωνισμού, αναδεικνύοντας τη σημασία της επετείου.

«Προσπάθησα να δουλέψω το λογότυπο με τις χρονολογίες και αρχικά έκανα το προσχέδιο. Αρχικά σκέφτηκα να κάνω κάτι με σκιές, αλλά για να μη βγει σκουρόχρωμο το έργο, αποφάσισα να βάλω χρώμα. Αλλαξα, λοιπόν, ιδέα και σημείωσα το 2021 μπροστά από τον ήλιο που ανατέλλει και το 1821 κάτω, σαν αντανάκλαση στη θάλασσα», εξηγεί.

Το εμπνευσμένο αποτέλεσμα της δουλειάς της έκανε περήφανους τους γονείς της, τον αδελφό της Δημήτρη, την καθηγήτριά της στα καλλιτεχνικά Κατερίνα Ιωάννου, τους καθηγητές και τους συμμαθητές της. Στόχος και όνειρο της Χριστίνας είναι να ακολουθήσει την καλλιτεχνική οδό, σπουδάζοντας στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ όπως επισημαίνει, η ενασχόληση με την ζωγραφική, της προσφέρει πολύ μεγάλη χαρά.

Η συγκεκριμένη διάκριση, είναι η δεύτερη που αποσπά, έχοντας ήδη στο βιογραφικό της ένα ακόμη τρίτο βραβείο στην ζωγραφική, συμμετέχοντας στον διαγωνισμό «Δημιουργώντας στο σπίτι», που διοργάνωσαν πέρυσι, επτά φορείς.

Για την αξιολόγηση του μαθητικού παραγόμενου συστάθηκε με ευθύνη του περιφερειακού διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας άμισθη εννεαμελής επιτροπή, που εργάστηκε από την Τρίτη 23 μέχρι την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου για την αξιολόγηση των έργων στο Χατζηγιάννειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαρισαίων.

Τα βραβευμένα έργα, ανάμεσα στο οποία συμπεριλαμβάνεται το λογότυπο της μαθήτριας του 7ου Γυμνασίου Βόλου, είναι αναρτημένα στον ιστότοπο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, που δημιουργήθηκε με αφορμή της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του1821 https://pdethessalias-1821.mysch.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου