ΤΟΠΙΚΑ

Ανάληψη ευθύνης για τις μολότοφ στις φυλακές Βόλου –Ερευνες από την Ασφάλεια

ανάληψη-ευθύνης-για-τις-μολότοφ-στις-φ-683986

Την ευθύνη για την επίθεση με μολότοφ σημειώθηκε στις φυλακές Βόλου χθες τα ξημερώματα, ανέλαβε σε ανακοίνωσή της η νεοσύστατη «Ομάδα κρούσης Βασίλης Μάγγος».

Την ίδια ώρα από τις αστυνομικές αρχές αναζητούνται τα τρία άτομα με κουκούλες που είναι οι δράστες της επίθεσης. Η ενέργεια από τους κουκουλοφόρους σημειώθηκε στο πλαίσιο επιθέσεων που πραγματοποιούν αντιεξουσιαστές για τη στήριξη του αρχιεκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα.

Υπενθυμίζεται πως, ήταν γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα, όταν οι κουκουλοφόροι βγήκαν από το στενό της Βάκχου και επιτέθηκαν στις φυλακές. Εριξαν δύο μολότοφ και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν από το σημείο πεζή.

Ευτυχώς, από την επίθεση δεν υπήρξε τραυματισμός. Οι μολότοφ έσκασαν μπροστά στην κεντρική είσοδο από την έξω πλευρά των φυλακών στο πεζοδρόμιο.

Εξερράγησαν, αλλά δημιουργήθηκε μικρή εστία φωτιάς, η οποία έσβησε γρήγορα χωρίς να απαιτηθεί συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Ο κίνδυνος για τα χειρότερα εικάζεται ότι απετράπη επειδή υπήρχε ετοιμότητα και επαγρύπνηση από το προσωπικό των φυλακών.

Οι δράστες αναγκάστηκαν έτσι να ρίξουν από απόσταση τις μολότοφ και όχι από κοντά. Σε διαφορετική περίπτωση, ο φρουρός που βρίσκονταν στο φυλάκιο μπορεί να κινδύνευε ή να είχαν προκληθεί υλικές ζημιές.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, η οποία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι οι δράστες μετακινήθηκαν την περιοχή με όχημα που στάθμευσαν σε κοντινό σημείο από τις φυλακές. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γεγονός ότι κατάφεραν να απομακρυνθούν γρήγορα, ενώ στις φυλακές είχε σπεύσει μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται επίθεση με μολότοφ στις φυλακές του Βόλου. Παρόμοιο περιστατικό είχε προκληθεί το 2018 με μικρές υλικές ζημιές και χωρίς τραυματισμούς.

Κάτοικοι της περιοχής γίνονται μάρτυρες ανάλογων περιστατικών ανά τακτά διαστήματα. Πάντως, χθες οι δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται.

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για την τρίτη επίθεση κουκουλοφόρων μέσα σε λίγες μέρες. Το βράδυ της Κυριακής δύο άτομα έκαναν «ντου» στην πολυκατοικία όπου στεγάζονται τα γραφεία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, έσπασαν με σφυρί την τζαμαρία της κεντρικής εισόδου και έγραψαν απειλητικό μήνυμα στον τοίχο. Επιπλέον, στις 22 Φεβρουαρίου σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση σε ΑΤΜ δύο Τραπεζών έξω από το μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος στη 2ας Νοεμβρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου