ΤΟΠΙΚΑ

Mάχη στη ΜΕΘ του Αχιλλοπούλειου δίνουν δύο ασθενείς με κορονοϊό

mάχη-στη-μεθ-του-αχιλλοπούλειου-δίνουν-683996

Επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας στον νομό λόγω των αυξημένων κρουσμάτων το τελευταίο επταήμερο

Μπορεί προχθές Δευτέρα και χθες Τρίτη οι νέες μολύνσεις από κορονοϊό στον νομό Μαγνησίας να κινήθηκαν σε μονοψήφια νούμερα, όμως η προηγούμενη εβδομάδα «έδωσε» περισσότερα από 80 κρούσματα, γεγονός που επέφερε επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας στην περιοχή.

Αυτό όπως είναι φυσικό προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό, αν και υπό το βάρος της γενικότερης αρνητικής εικόνας σ’ όλη την επικράτεια, οι όποιες αποφάσεις ληφθούν τις επόμενες ώρες για αναχαίτιση της πανδημίας δεν θα έχουν τοπικά χαρακτηριστικά.

Χθες πάντως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε στη Μαγνησία 9 νέες μολύνσεις. Ο μέσος όρος κρουσμάτων για το τελευταίο επταήμερο κινείται στα 10,43 κρούσματα, ενώ ανά 100.000 κατοίκους ο μέσος όρος διαμορφώνεται στα 4,74 κρούσματα.

Mάχη στη ΜΕΘ δίνουν δύο άνδρες

Τη δική τους μάχη εδώ και μέρες στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Βόλου εξακολουθούν να δίνουν δυο άντρες ηλικίας 75 και 79 ετών. Την ίδια στιγμή δύο γυναίκες ηλικίας 78 και 83 ετών νοσηλεύονται με κορονοϊό σε θαλάμους αρνητικής πίεσης, ενώ στην Α’ κλινική COVID-19 νοσηλεύονταν χθες 17 ασθενείς και 15 νοσηλεύονται στη Β’ κλινική.

Οκτώ από τους νοσηλευόμενους είναι τρόφιμοι του Γηροκομείου Καναλίων, ενώ άλλοι τρείς έχουν μεταφερθεί από ιδιωτική δομή για νοσηλεία στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου