ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή 34χρονη για «όργιο» κλοπών στον Βόλο

στη-φυλακή-34χρονη-για-όργιο-κλοπών-στ-684047

Δεν έχει χρήματα για να πληρώσει την εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ, που της επιβλήθηκε

Στη φυλακή οδηγήθηκε τελικά χθες η 34χρονη, που αφέθηκε ελεύθερη με όρους μέχρι τη δίκη την περασμένη Τετάρτη για το όργιο κλοπών στον Βόλο, στο διάστημα από τις 19 Ιανουαρίου έως 10 Φεβρουαρίου.

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί πέντε συνολικά άτομα. Ένα ζευγάρι που είχε κριθεί ελεύθερο πριν περίπου δύο εβδομάδες, η 34χρονη με τον αρραβωνιαστικό της και μία γυναίκα ακόμη. Οι τρεις τελευταίοι απολογήθηκαν για τις πράξεις τους την περασμένη εβδομάδα. Ο αρραβωνιαστικός είχε κριθεί προφυλακιστέος, ενώ οι δύο γυναίκες είχαν αφεθεί ελεύθερες με όρους μέχρι τη δίκη.

Η 34χρονη πέραν της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο οικείο αστυνομικό τμήμα, όφειλε να καταβάλλει εγγυοδοσία 5.000 ευρώ. Μην έχοντας τα χρήματα προτίμησε να παρουσιαστεί μόνη στην Αστυνομία για προφυλάκιση από να εκδοθεί σε βάρος της ένταλμα.

Ετσι παρουσιάστηκε προχθές το μεσημέρι αυθορμήτως στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και δήλωσε ότι δεν έχει χρήματα για να αποπληρώσει την εγγυοδοσία.

Η γυναίκα κρατήθηκε και χθες οδηγήθηκε σε φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι απολογούμενη στον ανακριτή Βόλου για τις πράξεις που της αποδόθηκαν είχε επικαλεστεί οικονομική ένδεια λέγοντας ότι τότε ήταν άστεγη. Είχε παραδεχτεί μέρος των 15 συνολικά κλοπών που είχαν εξιχνιαστεί και είχε ζητήσει επιείκεια από τον ανακριτή.

Εμφανιζόμενη μετανοιωμένη για τις πράξεις της έλεγε ότι τώρα αρραβωνιάστηκαν με τον 33χρονο συγκατηγορούμενό της και φιλοξενούνται από τη μητέρα του. Φαινόταν αισιόδοξη ότι θα αλλάξει η ζωή τους και θα μπορέσουν να βρουν εργασία μέσω του ΟΑΕΔ.

Η εγγυοδοσία έπρεπε να καταβληθεί μέχρι την Παρασκευή 5 Μαρτίου. Προφανώς δεν κατάφερε να βρει τα χρήματα ούτε είχε κάποιο λόγο για να ελπίζει σε δανεικά. Ετσι παρουσιάστηκε η ίδια στην Αστυνομία.

Επισημαίνεται ότι η ίδια και οι συγκατηγορούμενοί της κατηγορούνται για αλλεπάλληλες κλοπές και διαρρήξεις. Από την προανάκριση η Αστυνομία είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είχαν ενωθεί σε ομάδα και λειτουργούσαν με μεθοδικό τρόπο, πότε όλοι μαζί και πότε ξεχωριστά, ώστε να αποπροσανατολίζουν. Στόχος τους αποτελούσαν επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και τροφίμων, ενώ η δράση τους επεκτάθηκε και σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό απ’ όπου άρπαξαν ποσό 5.700 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου