ΤΟΠΙΚΑ

Αύριο το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Στάμο –Συλλυπητήριες ανακοινώσεις

αύριο-το-τελευταίο-αντίο-στον-γιάνν-684079

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία του Βόλου και της Μαγνησίας ευρύτερα το άγγελμα του θανάτου του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ στον Νομό, Γιάννη Στάμου.

Όπως είναι γνωστό, ο Γιάννης Στάμος απεβίωσε σήμερα τα ξημερώματα, σε ηλικία 74 ετών, μετά από παθολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη, στις 11 το πρωί, στην Ανακασιά, σε στενό οικογενειακό κύκλο, λόγω των μέτρων για την πανδημία.

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον θάνατο του Γ. Στάμου

Σε συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Γιάννη Στάμου ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος αναφέρει:

«Έφυγε από κοντά μας ο Γιάννης Στάμος, αγωνιστής του ΠΑΚ ενάντια στη δικτατορία, που διετέλεσε Αντιδήμαρχος Βόλου και Βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ.

Η διαδρομή του η πολιτική από τη μεταπολίτευση και μετά δίπλα στους πολλούς από κάθε κοινωνικό μετερίζι, στους καθημερινούς αγώνες για δικαιοσύνη, δημοκρατία, ανεξαρτησία, αλληλεγγύη.

Η κοινοβουλευτική και αυτοδιοικητική του παρουσία υπήρξε σημαντική και ουσιαστική. Όραμά του η ανασυγκρότηση του σοσιαλιστικού χώρου και της προοδευτικής παράταξης.

Θερμά Συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Καλό ταξίδι φίλε Γιάννη».

Αποχαιρετώντας τον Γιάννη Στάμο ο πρώην Δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης, αναφέρει:

«Με μεγάλη οδύνη και βαθιά συγκίνηση αποχαιρετώ τον Γιάννη Στάμο. Έναν άνθρωπο που υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Κοινοβούλιο, τον αθλητισμό, με πάθος, μαχητικότητα και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς.

Με τον Γιάννη περάσαμε μια γεμάτη και δημιουργική εικοσαετία, στην οποία οι δρόμοι μας συναντιούνταν. Ξεκινήσαμε μαζί το 1983, ως αντιδήμαρχοι, στο ίδιο γραφείο, με δήμαρχο τον Μ. Κουντούρη. Μαζί στα δημοτικά έδρανα μέχρι το 1989, και στη συνέχεια, το καλοκαίρι του 1989, στα έδρανα της Βουλής, εκείνος με το ΠΑΣΟΚ, εγώ με τον ΣΥΝ. Στις πρώτες νομαρχιακές εκλογές του 1994 ήμασταν αντίπαλοι, αλλά τελικά αναπτύξαμε μια εξαιρετικά γόνιμη συνεργασία για μια ολόκληρη οκταετία (1995-2002), αφού όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε αντινομάρχης με σημαντικές αρμοδιότητες. Στις νομαρχιακές εκλογές του 2002 ήταν η σειρά μου να τον στηρίξω ως υποψήφιο νομάρχη. Με τον Γιάννη δεν συμφωνούσαμε πάντοτε. Ωστόσο οι όποιες διαφορές μας, ακόμη και οι συγκρούσεις μας, παρέμεναν πάντοτε σε πολιτικό επίπεδο και δεν κλόνισαν ποτέ την ειλικρινή και φιλική μας σχέση. Πολύ περισσότερο, δεν διατάραξαν ποτέ την παραγωγική συνεργασία μας για τα προβλήματα του Βόλου και τους Μαγνησίας.

Καλό σου ταξίδι, Γιάννη. Φεύγεις, έχοντας ανταποδώσει την τιμή και την εμπιστοσύνη που κατ’ επανάληψη εξέφρασαν στο πρόσωπό σου οι πολίτες της Μαγνησίας. Στη Ματίλντε, τη Ντανιέλα και τη Μαργκώ, και σε όλους τους δικούς σου ανθρώπους, θερμά συλλυπητήρια».

Σε συλλυπητήρια δήλωσή του το μέλος της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Κώστας Πουλάκης αναφέρει:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του Γιάννη Στάμου, επί σειρά ετών αντιδημάρχου Βόλου, αντινομάρχη και βουλευτή Μαγνησίας.

Ενός πολιτικού στελέχους που η πολιτική δράση του ήταν πάντα στην πλευρά των δημοκρατικών και προοδευτικών κατακτήσεων και ήταν συνεχώς παρών στους αγώνες για τη Δημοκρατία και την κοινωνική προκοπή, από όλες τις θέσεις που υπηρέτησε.

Με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, οι δρόμοι μας συναντήθηκαν στην πορεία και στον αγώνα για την προάσπιση και ανάπτυξη των δημοκρατικών ελευθεριών, για την εφαρμογή πολιτικών με επίκεντρο τον άνθρωπο, ιδιαίτερα δε την περίοδο 1994-2002 στα πρώτα χρόνια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, όπου συμπορευτήκαμε στην εφαρμοσμένη πολιτική για την ανάπτυξη της Μαγνησίας με επίκεντρο την κοινωνική δικαιοσύνη.

Αποχαιρετώ μαζί με όλους τους πολίτες της Μαγνησίας έναν αγωνιστή της Δημοκρατίας, της προόδου, της κοινωνικής ελευθερίας, της Αυτοδιοίκησης, της πολιτικής και κοινωνικής δράσης».

Σε δήλωσή του εξάλλου ο Δημ. Κουτσούκος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας εξέφρασε την ανείπωτη θλίψη του για τον θάνατο του Γιάννη Στάμου. Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούκο “υπήρξε ένας αγωνιστής της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού, που μέχρι τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στις απόψεις του”.

Ψήφισμα για τον θάνατο του Γιάννη Στάμου εξέδωσε το ΤΕΕ Μαγνησίας, στο οποίο αναφέρεται:

«Με αφορμή το άγγελμα του θανάτου του πρώην Βουλευτή και Αντιδημάρχου Βόλου μέλους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αρχιτέκτονα Μηχανικού, Ιωάννη Στάμου, η Διοικούσα Επιτροπή του τοπικού τμήματος συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε τα εξής:

  1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια της και να επιδώσει το παρόν ψήφισμα στην οικογένειά του.
  2. Να εκδώσει το παρόν ψήφισμα, να το αποστείλει στους συναδέλφους μηχανικούς του ΤΕΕ Μαγνησίας και να το δημοσιεύσει στον Τοπικό Ηλεκτρονικό και Έντυπο Τύπο αλλά και την ιστοσελίδα του τοπικού τμήματος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου