Εισήγηση των λοιμωξιολόγων για σκληρό lockdown στη Θεσσαλία

Τελευταία ενημέρωση: 2021-03-03, 14:05:59
Εισήγηση των λοιμωξιολόγων για σκληρό lockdown στη Θεσσαλία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων που θα εισηγηθεί το νέο lockdown, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και υπό το βάρος του χθεσινού ρεκόρ των 2.353 κρουσμάτων.

"Κλείδωσε" ο περιορισμός των μετακινήσεων με τον κωδικό 6

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, έχει "κλειδώσει" ο περιορισμός των μετακινήσεων με τον κωδικό 6. Η μετακίνηση θα γίνεται με τα πόδια αλλά θα επιτρέπεται από δήμο σε δήμο.

Για τον κωδικό 4 που ισχύει για την παροχή βοήθειας και έχει διαπιστωθεί ότι γίνεται κατάχρηση από τους πολίτες, υπάρχουν σκέψεις καθώς είναι δύσκολο να ελεγχθεί η χρήση του από τις Αρχές.

Όλα δείχνουν πως η εισήγηση θα περιέχει την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας μέχρι τις 9:00 μ.μ. τα Σαββατοκύριακα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα σούπερ μάρκετ που έχει παρατηρηθεί το διάστημα κατά το οποίο ίσχυει η απαγόρευση από τις 18:00 μ.μ.

Σκέψεις για σκληρό lockdown δύο εβδομάδων σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Θεσσαλία

Το επιδημιολογικό φορτίο σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Θεσσαλία προβληματίζει. Προτείνεται αυστηριοποίηση περιορισμών για δύο εβδομάδες. Εδώ υπάρχουν πολλές απόψεις στη επιτροπή δεδομένης της κόπωσης

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ προτείνεται επίσης να κλείσουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα. Είναι μια πρόταση που στοχεύει στον έλεγχο της ενδοοικογενειακής μετάδοσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η αναπληρώτρια κυβερνητικό εκπρόσωπος Α. Πελώνη ανέφερε: "Να κάνουμε όλοι μια τελευταία μεγάλη προσπάθεια για να βγούμε από το τούνελ της πανδημίας. Όσο περισσότερο τηρήσουμε τα μέτρα τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από αυτή την κατάσταση".

Ερωτηθείσα για τις αλλαγές που αναμένονται σχετικά με τον κωδικό 6 και για το εάν πρόκειται να καταργηθούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις για λόγους άθλησης, η κ. Πελώνη είπε ότι οι μετακινήσεις με τον κωδικό 6 θα γίνονται μόνο τα πόδια.

Οχι σε lockdown τύπου Μαρτίου

Κατά της επιβολής ενός σκληρού lockdown ανάλογου τύπου με αυτό που ίσχυσε τον Μάρτιο του 2020 τάχθηκε πάντως, έστω και με έμμεσο τρόπο, η κυβερνητική εκπρόσωπος, κα Αριστοτελεία Πελώνη, με δηλώσεις της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Όπως είπε ένα τέτοιο μέτρο θα οδηγούσε σε πλήρη αναστολή σχεδόν όλων των παραγωγικών δραστηριοτήτων της χώρας.

Προτεραιότητες της κυβέρνησης σχετικά με την άρση των περιορισμών είναι το λιανεμπόριο και τα σχολεία.

"Πρέπει να λειτουργήσει η οικονομία και πάλι", σημείωσε η κ. Πελώνη η οποία, ωστόσο, απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown, λέγοντας ότι δεν μπορούν να ανασταλούν οι παραγωγικές δραστηριότητες της χώρας.

[thetoc.gr]

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=