ΤΟΠΙΚΑ

Δεύτερη ευκαιρία στους κλέφτες με τα καπάκια: Τι ισχυρίστηκαν

δεύτερη-ευκαιρία-στους-κλέφτες-με-τα-κ-684452

Δεύτερη ευκαιρία δόθηκε χθες στους δύο κλέφτες που από τις 13 Φεβρουαρίου έκλεβαν επιχειρήσεις, σπάζοντας τις τζαμαρίες τους με σχάρες φρεατίων. Οι δύο δράστες, ηλικίας 44 και 37 ετών, οι οποίοι σημειωτέον είναι αρχηγοί πολύτεκνων οικογενειών και ο ένας μάλιστα έχει και μωράκι 25 ημερών, οδηγήθηκαν χθες συνοδεία αστυνομικών στον ανακριτή Βόλου για να απολογηθούν για τις πράξεις τους. Ζήτησαν «συγγνώμη» για τις πράξεις τους και δεσμεύτηκαν να μην απασχολήσουν ποτέ ξανά.

Εναντίον τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, παράνομη οπλοφορία και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης σε τροχονομικό έλεγχο του Τμήματος Τροχαίας Βόλου. Η κλεμμένη μηχανή που οδηγούσαν κάρφωσε τη δράση τους. Προσήχθησαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ανέλαβε την υπόθεση. Οι αστυνομικοί δεν άργησαν να διαπιστώσουν ότι νωρίτερα του μπλόκου οι δράστες είχαν διαπράξει κλοπή σε αρτοποιείο.

Από τον τρόπο δράσης τους και συγκεκριμένο το σπάσιμο της τζαμαρίας στο μαγαζί με καπάκι φρεατίου διαπίστωσαν ότι ήταν οι κλέφτες που είχαν διαπράξει και άλλες κλοπές σε καταστήματα, όπως λογιστικά γραφεία, κομμωτήριο, αρτοποιεία. Από το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε προέκυψε ότι είχαν διαπράξει 9 κλοπές μαγαζιών από τις οποίες οι 7 ήταν τετελεσμένες και σε 2 σε απόπειρα, καθώς επίσης και 2 κλοπές μηχανών.

Για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στον ανακριτή Βόλου και πήραν προθεσμία για χθες Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι παραδέχτηκαν τις πράξεις τους. Για να δικαιολογηθούν επικαλέστηκαν στερητικό σύνδρομο λόγω εθισμού στις ναρκωτικές ουσίες.

Ο 44χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές με παρόμοιες πράξεις πλην όμως πριν από πολλά χρόνια, περισσότερα από δεκαπέντε, ενώ ο 37χρονος δεν ήταν καν γνωστός.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα – ανακριτή αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη με τους όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο οικείο αστυνομικό τμήμα ανά τακτά διαστήματα. Επιπλέον, στον 44χρονο επιβλήθηκε εγγυοδοσία 1.000 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου