ΤΟΠΙΚΑ

Αναβολή συζήτησης για αποχαρακτηρισμό της έκτασης στο Πεδίον του Αρεως ζητούν τρεις μειοψηφίες

αναβολή-συζήτησης-για-αποχαρακτηρισ-684754

Την αναβολή της συζήτησης για τον αποχαρακτηρισμό της έκτασης στο Πεδίον του Αρεως από χώρο Πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, ζητούν τρεις παρατάξεις της μειοψηφίας.

Σε επιστολή –αίτημα προς τον πρόεδρο του Δ.Σ., οι παρατάξεις «Βόλος, Εξυπνη Πόλη», «Μαζί για τον Βόλο» και «Βόλος –Ανατροπή –Δημιουργία», αναφέρουν:

«Στην ερχόμενη συνεδρίαση του ΔΣ που θα πραγματοποιηθεί 3/3/2021 έρχεται προς ψήφιση ο αποχαρακτηρισμός έκτασης στο Πεδίο του Άρεως από χώρο Πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων. Το Πεδίο του Άρεως και η γύρω περιοχή είναι ζωτικός χώρος ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του ΠΘ. Στο τμήμα που σκοπεύει να αποχαρακτηρίσει ο Δήμος σχεδιάζεται να ανεγερθούν συνεδριακοί χώροι, αμφιθέατρο 800 θέσεων, βιβλιοθήκη για το Πολυτεχνείο, χώροι για την Σύγκλητο και για επίσημες συναντήσεις.

Για την ίδια έκταση, θέλουμε να υπογραμμίσουμε, πως, πριν λίγους μήνες, το ΔΣ, ομόφωνα, είχε, εκ νέου, δεσμεύσει το ακίνητο με χαρακτηρισμό αποκλειστικά για πανεπιστημιακές χρήσεις. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι σαφές και δεν αντέχει σε υπεκφυγές: Τί μεσολάβησε και τώρα καλείται το Σώμα να ανατρέψει μια απόφαση, που κατά τη γνώμη μας είναι επιζήμια για την ίδια την πόλη;

Επιπλέον, θεωρούμε ότι είναι ακραία αντιδεοντολογικό, το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Θεσσαλίας, που έχουμε την τιμή να εδρεύει στον Βόλο, που είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής της πόλης και ο μεγαλύτερος εργοδότης της, να μην έχει προσκληθεί να παραστεί στην συνεδρίαση του ΔΣ, όπου θα συζητηθεί ένα μείζονος σημασίας θέμα, που αφορά στην ανάπτυξή του, επ΄ ωφελεία του ίδιου και της πόλης.

Θεωρούμε, ότι χρειάζεται να πρυτανεύσει ψυχραιμία και σύνεση, και προς αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε:

α. Την αναβολή της συζήτησης του θέματος στην συνεδρίαση της 3/3/21

β. Την εισαγωγή του θέματος σε επόμενη συνεδρίαση, ει δυνατόν ακόμη και σε ειδική

γ. Την πρόσκληση προς το Ίδρυμα να παραστεί στην συνεδρίαση αυτή.

Πιστεύουμε, ότι το ζήτημα είναι κρίσιμο για την πόλη και θεωρούμε ότι η πρότασή μας είναι υποβοηθητική στην αποφυγή μη επιθυμητών εξελίξεων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου