ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεά αγάπης από τον «Εσταυρωμένο»

δωρεά-αγάπης-από-τον-εσταυρωμένο-685066

Συμπαράσταση στα παιδιά της «Κιβωτού» από τον Σύλλογο, που προσέφερε 400 ευρώ για την αγορά πετρελαίου

Μια ακόμη συγκινητική πρωτοβουλία υλοποίησε «Ο Εσταυρωμένος», ανοίγοντας μεγάλη αγκαλιά για τα παιδιά της «Κιβωτού». Με διαρκή φροντίδα για την κάλυψη των αναγκών ενηλίκων και παιδιών, ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου προσέφερε 400 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης στο παράρτημα του Ανω Βόλου, εκφράζοντας, για μια ακόμη φορά, την έμπρακτη συμπαράστασή του στα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου».

Στη συγκινητική ευχαριστιακή επιστολή, που απέστειλαν οι υπεύθυνοι της «Κιβωτού του Κόσμου Βόλου» στον Σύλλογο, επισημαίνεται ότι η δομή του Βόλου λειτουργεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο Διμήνι, πρόσφατα ξεκίνησε και η λειτουργία του παραρτήματος στον Ανω Βόλο και αυτή τη στιγμή «μεγαλώνουν στην ζεστή και φιλόξενη οικογένεια μας είκοσι οχτώ αγοράκια, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Ο αγώνας για το μεγάλωμα των παιδιών μας είναι μεγάλος και διαρκής καθώς αναλαμβάνουμε πλήρως όλη την φροντίδα για την ανατροφή και τη διαπαιδαγώγησή τους. Ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που όλοι περνάμε, σας χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ».

Οι υπεύθυνοι της «Κιβωτού του Κόσμου» εκφράζουν από καρδιάς ευχαριστίες στον Σύλλογο «για την ευγενική χορηγία και την στήριξη του έργου μας», εκφράζοντας την ελπίδα «να συνεχίσουμε να σας έχουμε κοντά μας, σε κάθε βήμα μας».

Καθημερινά και χωρίς διακοπή συνεχίζονται, στο μεταξύ, οι ποικίλες κοινωνικές προσφορές της τοπικής Εκκλησίας και μέσω του «Εσταυρωμένου».

Καθημερινή διακονία

Αρκετές είναι οι επισκέψεις των απόρων πολιτών, αλλά και των εκπροσώπων των κοινωνικών υπηρεσιών της περιοχής στις εκκλησιαστικές δομές, που διακονούν οι συνεργάτες – εθελοντές του «Εσταυρωμένου» και κατά την περίοδο της πανδημίας.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι δόθηκαν 29 μηνιαία οικονομικά βοηθήματα σε φυλακές, ιδρύματα και άπορες οικογένειες, 8 μηνιαίες υποτροφίες σε παιδιά κρατουμένων, αποφυλακισμένων και δεκάδες διατακτικές για αγορά τροφίμων σε άπορες οικογένειες και μοναχικούς άπορους.

Διαρκείς είναι οι προσφορές σε αναγκαία είδη, ενδύματα, υποδήματα, κλινοσκεπάσματα, γραφική ύλη, καύσιμη ύλη σε άπορες οικογένειες και πρόσωπα, ιδρύματα και ιερές μονές, βιβλίων σε χώρους κράτησης, με την φιλοξενία ατόμων που έχουν ανάγκη, στους τρεις μικρούς ξενώνες του «Εσταυρωμένου» και σε ξενοδοχεία, να συνεχίζεται.

Επικοινωνία και άμεση συνεργασία μ’ όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες του Βόλου, αλλά και ευρύτερα διατηρεί ο Σύλλογος, πραγματοποιώντας, παράλληλα, έκτακτες και άμεσες επεμβάσεις σε περιστατικά που χρήζουν βοήθειας.

Στο εργαστήριο ραπτικής του «Εσταυρωμένου» δημιουργούνται σεντόνια για τους χώρους κράτησης, ενώ συνεχίζονται οι ανθρωπιστικές αποστολές σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, όπου υπάρχει φυλακή, κρατητήριο και δομή φιλοξενίας προσφύγων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου