ΤΟΠΙΚΑ

Δήμος Βόλου κατά Αρχαιολογίας για το «στοπ» στο έργο του Αναύρου

δήμος-βόλου-κατά-αρχαιολογίας-για-το-685376

Επίθεση εξαπολύει η δημοτική αρχή του Βόλου στην προϊστάμενη της υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων Θεσσαλίας, κ. Ρέα Γεωργίου για την απόφαση που εξέδωσε για παύση των εργασιών ανάπλασης στον Αναυρο για να μην γίνει επικάλυψη των γραμμών του τρένου του Πηλίου.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «ουδεμία παρέμβαση γίνεται που θα συντελούσε στην καταστροφή των γραμμών του Μουτζούρη», σε αντίθεση –όπως επισημαίνεται- «με το υπόλοιπο δίκτυο σε μεγάλα τμήματα της πόλης που είτε έχουν καλυφθεί από άσφαλτο, είτε από διάφορα αντικείμενα που τοποθετούν ιδιώτες για να εκμεταλλευτούν τον χώρο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής:

«Σε μια παράλογη και σίγουρα καταχρηστική ενέργεια, που μόνο σαν προσπάθεια κοινωνικής νομιμοποίησης και δικαιολόγησης της καλά αμειβόμενης θέσης που κατέχει προχώρησε η προϊστάμενη της υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων Θεσσαλίας, κ. Ρέα Γεωργίου, που εξέδωσε σήμα διακοπής των εργασιών του Δήμου στην περιοχή του Αναύρου, επικαλούμενη την προστασία των γραμμών του “Μουτζούρη”, που προφανώς τις θεωρεί σαν ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Ουδόλως επιθυμούμε να της χαλάσουμε την εντύπωση που έχει, και μαζί τη διάθεση να νιώσει σημαντική, αλλά οφείλουμε να την ενημερώσουμε, και μαζί όλους τους πολίτες, ότι στις γραμμές, στο συγκεκριμένο σημείο των εργασιών, ουδεμία παρέμβαση γίνεται που θα συντελούσε στην καταστροφή τους. Σε αντίθεση μάλιστα με το υπόλοιπο δίκτυο σε μεγάλα τμήματα της πόλης που είτε έχουν καλυφθεί από άσφαλτο, είτε από διάφορα αντικείμενα που τοποθετούν ιδιώτες για να εκμεταλλευτούν τον χώρο, εδώ με τις εργασίες που εκτελούνται προστατεύονται και αναδεικνύονται με τη γενικότερη αισθητική ανάπλαση της περιοχής.

Τα κίνητρα της εν λόγω υπαλλήλου δεν μας είναι άγνωστα και δεν γίνονται αποδεκτά. Και άλλοι σε αντίστοιχες θέσεις, κατά το παρελθόν, χωρίς επιτυχία βέβαια, προσπάθησαν να ακυρώσουν έργα και παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της ποιότητας ζωής στην πόλη. Για το λόγο αυτό τέτοιου είδους “σήματα” δεν είναι ικανά να μας αποτρέψουν, πάντα σε νόμιμα πλαίσια, όπως τώρα, να επιτελέσουμε το καθήκον μας βάσει της εντολής του λαού και όχι της διάθεσης της κάθε Γεωργίου.

Εφεξής για την προστασία των καλώς εννοούμενων συμφερόντων του Δήμου και της πόλης μας θα προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη με μηνύσεις και αγωγές κατά όσων παρεμποδίζουν την εκτέλεση νόμιμων εργασιών και επιχειρούν να υπονομεύσουν την καθημερινή μας προσπάθεια για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών του Βόλου.

Σημ. Σας επισυνάπτουμε φωτογραφίες από την ίδια περιοχή για να διαπιστώσουν όλοι οι πολίτες την προστασία των μνημείων για τα οποία η κ. Γεωργίου αμείβεται, όταν η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, και λόγω πανδημίας, υποφέρει για να διασφαλίζει το μισθό της… και περιμένουμε την απάντησή της για το τι ακριβώς έπραξε σε αυτές τις περιπτώσεις, κινούμενη βεβαίως από την ίδια ευαισθησία…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου