ΤΟΠΙΚΑ

Στο Αυτόφωρο ο 37χρονος για την επίθεση στο κτίριο της ΝΟΔΕ Μαγνησίας

στο-αυτόφωρο-ο-37χρονος-για-την-επίθεση-685561

Ποινική δίωξη για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απειλή διάπραξης εγκλημάτων άσκησε χθες η Εισαγγελία Βόλου κατά του 37χρονου Βολιώτη, που συνελήφθη για την επίθεση το περασμένο Σάββατο το βράδυ στην πολυκατοικία, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 23:30 δύο άτομα, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, έκαναν ντου στην πολυκατοικία, έσπασαν την τζαμαρία στην κεντρική είσοδο με σφυρί και ανέγραψαν σύνθημα με σπρέι στον τοίχο. Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από ντελιβεράδες που κινήθηκαν για να τους απομακρύνουν, ενώ αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση προχώρησαν στη σύλληψη του 37χρονου, καθώς ο δεύτερος δράστης εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο 37χρονος κρατήθηκε, καθώς από την προανάκριση προέκυψε ότι είναι εκείνος που ανέγραψε το σύνθημα με σπρέι στην κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας: «Αρχισε ο αέρας να μυρίζει βενζίνη».

Χθες οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών στα δικαστήρια Βόλου, όπου είχαν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Απέναντι από τα δικαστήρια στην πλατεία Ελευθερίας υπήρχε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη σύλληψή του.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, από το οποίο ζήτησε προθεσμία για να δικαστεί τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, προκειμένου να παρουσιαστούν μάρτυρες στο δικαστήριο, αλλά και να ετοιμάσει την απολογία του.

Το Δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημά του, με την εισαγγελέα να του επισημαίνει «να είναι κύριος στο διάστημα που θα μεσολαβήσει. Δεν διεκδικούμε έτσι τα δικαιώματά μας με τις περιουσίες άλλων».

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκανε αποδεκτό και το αίτημα για άρση της κράτησής του.

Επισημαίνεται ότι η εκδίκαση του αυτοφώρου ή όχι τη Δευτέρα θα εξαρτηθεί από τα νέα μέτρα που θα ληφθούν για τη λειτουργία των δικαστηρίων εν μέσω πανδημίας. Η ισχύουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση δεν επιτρέπει την εκδίκαση αυτοφώρων όταν οι κατηγορούμενοι δεν κρατούνται.

Εντούτοις, η τρέχουσα ΚΥΑ λήγει την Κυριακή, οπότε θα αποφασιστεί ο τρόπος λειτουργίας των δικαστηρίων στο πλαίσιο των καινούργιων μέτρων που θα ληφθούν. Αν στο κομμάτι που αφορά στα δικαστήρια παρθούν οι ίδιες αποφάσεις, τότε η δίκη του 37χρονου θα γίνει σε ρητή δικάσιμο μετά από προσδιορισμό σε διαφορετικό χρόνο.

Να τονιστεί ακόμη ότι οι έρευνες της Αστυνομίας για τον δεύτερο δράστη συνεχίζονται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου