Σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για το Γηροκομείο Καναλίων

Τελευταία ενημέρωση: 2021-03-02, 09:46:02
Σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για το Γηροκομείο Καναλίων

 

Κάθε νέο στοιχείο από την πορεία των ασθενών συλλέγεται στη δικογραφία

 

 

Υπό πλήρη εξέλιξη είναι η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελία Βόλου μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα κορονοϊού στο Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων στις 26 Ιανουαρίου.

Πλέον σήμερα 10 από τους ηλικιωμένους τροφίμους που προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό έχουν αποβιώσει, ενώ προχθές προστέθηκε στους θανάτους και το πρώτο θύμα στο προσωπικό της δομής, μία 62χρονη εργαζόμενη.

Συνολικά 36 άτομα, τρόφιμοι και εργαζόμενοι, μολύνθηκαν από τον νέο κορονοϊό.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ο ΕΟΔΥ ενημερώνει την Εισαγγελία Βόλου για την πορεία του κάθε περιστατικού ξεχωριστά από τότε που παρουσιάστηκαν τα κρούσματα και μέχρι σήμερα.

Επισημαίνεται ότι η Εισαγγελία Βόλου παρενέβη προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρήθηκε η κοινή υπουργική απόφαση με τα μέτρα προστασίας από την πανδημία σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ατόμων.

Στο πλαίσιο αυτό ανέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου να προσκομίσει σε πρώτη φάση τα καταστατικά έγγραφα του Γηροκομείου από τα οποία να προκύπτει ποιος φέρει ευθύνη για τη διοίκηση του Ιδρύματος και ποιος εκτελεί χρέη επιστημονικά υπεύθυνου.

Ακόμη, ζητεί έγγραφα από τα οποία να προκύπτει αν τηρούνται στοιχεία για τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση, στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων προβλέπονται αυστηρά μέτρα προστασίας.

Αν υπήρξε παραβίαση των μέτρων από την οποία ασθένησαν άνθρωποι και το χειρότερο πέθαναν, τότε το αδίκημα τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, η παραβίαση μέτρων που είχε σαν αποτέλεσμα τη μετάδοση ασθενειών τιμωρείται με έως και 10 χρόνια κάθειρξη, ενώ αν από την παραβίαση αυτή προκλήθηκε θάνατος, προβλέπεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να στοιχειοθετηθεί η ύπαρξη δόλου.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
3
=