ΤΟΠΙΚΑ

«Μαζί για τον Βόλο»: Θέλει ή όχι η δημοτική Αρχή να ολοκληρωθεί η Πολυτεχνική Σχολή στον Βόλο;

μαζί-για-τον-βόλο-θέλει-ή-όχι-η-δημοτ-685864

Από την δημοτική παράταξη «Μαζί για τον Βόλο» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά από χρόνια όποιος διαβάζει τι γίνεται στο Βόλο πραγματικά θα απορεί. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει πλούσιο υλικό στη διάθεση του.

Από ένα γινάτι, την άρνηση του Δήμου να παραδεχτεί πως μέσα στον πανικό του να μην φανεί πως ουδέποτε είχε αξιόλογη πρόταση για το που θα πρέπει να γίνει το νέο δικαστικό Μέγαρο, φτάσαμε στο σημείο ο Δήμος να ανοίγει πόλεμο με τον σημαντικότερο από όλες τις απόψεις φορέα της πόλης. Την προηγούμενη βδομάδα είδαμε σκηνές που θύμιζαν κόμικς Φαρ Γουέστ, όπου όποιος ήθελε να κάνει χωρίς άλλες διαδικασίες μια γη δική του έβαζε μια ταμπέλα όπου του έκανε κέφι. Αυτό είδαμε και στο οικόπεδο Παρασκευοπούλου, στο οποίο με μια κίνηση άκρας γραφικότητας τοποθετήθηκε ανάλογη πινακίδα και ενώ το λόγο για το ιδιοκτησιακό θα έχει πλέον η δικαιοσύνη. Δεν θα έπρεπε όμως καν να έχουμε φτάσει εκεί αλλά ψηλά γράμματα για τον Δήμο.

Ο παροξυσμός και οι εμμονές του Δημάρχου δυστυχώς όμως δεν έχουν τελειωμό. Θεωρώντας ότι όντως γίναμε πριγκιπάτο του Μονακό, πίστεψε πως όντως έχει γίνει πρίγκηπας και μπορεί να κάνει ότι θέλει. Στο σπίτι του, όντως θα μπορούσε. Όχι όμως παίζοντας με το παρόν αλλά κυρίως με το μέλλον τις πόλης.

Ειλικρινά, σε ποια άλλη πόλη μια δημοτική αρχή έχει ανοίξει βεντέτα με το Πανεπιστήμιο της; Σε ποια άλλη πόλη μια δημοτική αρχή δεν επιθυμεί την ανάπτυξη ενός ιδρύματος με πολλαπλά οφέλη;

Η νέα εξέλιξη σύμφωνα με την οποία πρόθεση του Δήμου Βόλου είναι να αποχαρακτηρίσει έκταση του Πεδίου του Άρεως από χώρο ανάπτυξης του Πανεπιστημίου είναι αχαρακτήριστη. Το Πεδίο του Άρεως και η γύρω περιοχή είναι ζωτικός χώρος ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του ΠΘ. Καλό είναι να γνωρίζει η τοπική κοινωνία ότι στον σχεδιασμό του ΠΘ, το τμήμα που σκοπεύει να αποχαρακτηρίσει ο Δήμος σχεδιάζεται να περιλάβει συνεδριακούς χώρους και αμφιθέατρο 800 θέσεων, βιβλιοθήκη για το Πολυτεχνείο, χώρους για τη Σύγκλητο και για επίσημες συναντήσεις.

Για την ίδια έκταση να θυμίσουμε πως πριν λίγους μήνες το ΔΣ ομόφωνα είχε εκ νέου δεσμεύσει το ακίνητο με χαρακτηρισμό αποκλειστικά για πανεπιστημιακές χρήσεις. Τι μεσολάβησε εκτός από εμπάθεια, εμμονές και συμπλέγματα;

Ένα Πανεπιστήμιο που αποτελεί, μακράν, τον μεγαλύτερο εργοδότη και τον μεγαλύτερο επενδυτή της πόλης , που υλοποιεί μέσα από εθνικές και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις κατασκευαστικά έργα προϋπολογισμού 160.000.000 € στην περιφέρεια Θεσσαλίας με το 80% αυτών στην πόλη του Βόλου.

Ένα Πανεπιστήμιο το οποίο, πέραν όλων των παραπάνω τροφοδοτεί μέσω της λειτουργίας κάθε χρόνο την πόλη του Βόλου και γενικότερα τη Μαγνησία με 95.000.000 € τα οποία ξοδεύονται από φοιτητές, προσωπικό, συμμετέχοντες σε εθνικά και διεθνή συνέδρια σε εστίαση, ενοίκια, διασκέδαση κλπ και που τα τελευταία χρόνια σε πολύ δύσκολους οικονομικά και κοινωνικά καιρούς στηρίζει όσο κανείς την πόλη του Βόλου.

Θέλει ή όχι η δημοτική να γίνουν αυτά τα έργα, ή προτιμά να μην είναι πανεπιστημιακός ο χώρος; Θέλει ή όχι η δημοτική να ολοκληρωθεί η Πολυτεχνική Σχολή στον Βόλο;

Η τοπική κοινωνία πιστεύουμε πως το θέλει ολόψυχα.

Αντί ο Δήμος να βοηθήσει στην ολοκλήρωση της Σχολής με όλες του τις δυνάμεις, με τη στάση του αυτή, απλά τη ναρκοθετεί.

Αυτή η βεντέτα πρέπει να σταματήσει. Ναρκοθετεί το μέλλον της πόλης.

Πάνω σε αυτό θα καλέσουμε στο ερχόμενο ΔΣ και τις υπόλοιπες παρατάξεις να στηρίξουν αίτημα για αναβολή της συζήτησης του θέματος με σκοπό να γίνει ειδική για το θέμα αυτό συνεδρίαση, όπου το Π.Θ θα παραστεί για να εκθέσει τις απόψεις του. Τα ζητήματα αυτά έτσι λύνονται και όχι με καουμποϊλίκια.

Κάθε φορέας της πόλης επίσης πρέπει να καταλάβει πως η ανάπτυξη δεν είναι κάτι αόριστο, αλλά περνάει μέσα από εργαλεία με σημαντικότερα ιδρύματα όπως το πανεπιστήμιο. Ας πάρουν θέση όλοι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου