ΤΟΠΙΚΑ

Παντ. Σκάγιαννης: ο Δήμος Βόλου ναρκοθετεί την ολοκλήρωση της Πολυτεχνικής Σχολής

παντ-σκάγιαννης-ο-δήμος-βόλου-ναρκοθε-685976

«Αντί ο Δήμος να βοηθήσει στην ολοκλήρωση της Σχολής με όλες του τις δυνάμεις, με τη στάση του αυτή, απλά τη ναρκοθετεί», επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρώην Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Παντελής Σκάγιαννης, σχετικά με την πρόσταση που καταθέτει η δημοτική αρχή Βόλου στο δημοτικό συμβούλιο για αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου στο Πεδίον του Αρεως από χώρο για πανεπιστημιακές χρήσεις, μετά από δικαίωση του ιδιοκτήτη στα Δικαστήρια.

Αναλυτικά, στην δήλωσή του ο κ. Σκάγιαννης αναφέρει: «Η πρόθεση του Δήμου Βόλου να αποχαρακτηρίσει έκταση του Πεδίου του Άρεως από χώρο ανάπτυξης του Πανεπιστημίου είναι αχαρακτήριστη. Το Πεδίο του Άρεως είναι ζωτικός χώρος ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του ΠΘ.

Σε προηγούμενο χρόνο αποσοβήθηκε ο κίνδυνος απώλειας της έκτασης κάτω από τα ΚΤΕΛ. Σήμερα ευτυχώς το ΠΘ έχει προχωρήσει και ήδη κτίζονται ακριβώς εκεί τα νέα σύγχρονα μεγάλα κτήρια των Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων. Αν και τότε δεν είχε προληφθεί το κακό, σήμερα δεν θα κτίζονταν τα κτήρια αυτά. Έτσι και σήμερα, πρέπει να διατηρηθεί η πανεπιστημιακή χρήση του γειτονικού χώρου. Καλό είναι να γνωρίζει η τοπική κοινωνία ότι στον σχεδιασμό του ΠΘ, το τμήμα που σκοπεύει να αποχαρακτηρίσει ο Δήμος σύμφωνα με την απόφαση 196/11.06.2018 της Συγκλήτου για την Ανάπτυξης των Εγκαταστάσεων της Πολυτεχνικής Σχολής, σχεδιάζεται να περιλάβει συνεδριακούς χώρους και αμφιθέατρο 800 θέσεων, βιβλιοθήκη, χώρους για τη Σύγκλητο και για επίσημες συναντήσεις.

Θέλει ή όχι η τοπική κοινωνία να γίνουν αυτά τα έργα, ή προτιμά να μην είναι πανεπιστημιακός ό χώρος; Θέλει ή όχι η τοπική κοινωνία να ολοκληρωθεί η Πολυτεχνική Σχολή στον Βόλο; Μια Σχολή που αποτελεί κόσμημα τόσο από ακαδημαϊκή άποψη όσο και από πλευράς κτηριακής υποδομής. Που είναι ένα από τα βασικότερα ατού του ΠΘ, που είναι διαρκώς ανερχόμενη στο ακαδημαϊκό στερέωμα, που πολλοί Βολιώτες ονειρεύονται να στείλουν εκεί τα παιδιά τους για σπουδές, και πολλοί νέοι από όλη την Ελλάδα ήδη απολαμβάνουν την ποιότητα των σπουδών που αυτή προσφέρει. Αντί ο Δήμος να βοηθήσει στην ολοκλήρωση της Σχολής με όλες του τις δυνάμεις, με τη στάση του αυτή, απλά τη ναρκοθετεί”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου