ΤΟΠΙΚΑ

Καθάρισαν από απορρίμματα όλες τις παραλίες από Αγιο Στέφανο μέχρι Κριθαριά

καθάρισαν-από-απορρίμματα-όλες-τις-πα-686431

Γέμισαν μία καρότσα φορτηγού με απορρίμματα. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η πεζοπορία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, η οποία έγινε με τη συνδρομή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας. Συνολικά 35 άτομα ανταποκρίθηκαν στο ραντεβού στον Αγιο Στέφανο Αλυκών, χωρίστηκαν σε μικρά γκρουπ και ακολούθησαν το καινούργιο μονοπάτι μέχρι την Κριθαριά. Η ιδιαιτερότητα της νέας δράσης ήταν ότι οι δρομείς καθάρισαν από απορρίμματα όλες τις παραλίες που συνάντησαν στη διαδρομή τους.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κώστας Παλάντζας, ανέφερε ότι ήταν μία πρωτοβουλία που είχε προγραμματιστεί από τον Ιανουάριο να πραγματοποιηθεί πριν δύο εβδομάδες, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών έγινε τελικά χθες.

«Τηρήσαμε όλα τα μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή διασποράς της πανδημίας. Οι δρομείς χωρίστηκαν ανά τρία άτομα και η κάθε ομάδα ακολούθησε το δικό της πρόγραμμα, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας, καθώς δεν επιτρέπονται ομαδικές δράσεις. Συγκεντρώσαμε και απομακρύναμε πάρα πολλά απορρίμματα. Ανακαλύψαμε ότι υπήρχαν πεταμένα ακόμη και λάστιχα από τρακτέρ που λόγω του βάρους τους ανέλαβε να τα απομακρύνει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων σε άλλον χρόνο», σημείωσε.

Δυστυχώς, παντού σε όλες τις παραλίες και στο μονοπάτι υπήρχαν διάσπαρτα σκουπίδια από πλαστικά, φελιζόλ, πετονιές, παιχνίδια, ενώ εκείνο που δυσκόλεψε ιδιαίτερα τους δρομείς ήταν τα πλαστικά που ήταν κομμένα σε μικρότερα κομμάτια.

Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας συνέδραμε τους δρομείς. Ο αντιπρόεδρος της Λέσχης, Βασίλης Ηλιόπουλος, σημείωσε: «Παραλαμβάναμε τις σακούλες με τα σκουπίδια από τα σημεία όπου δεν υπήρχε πρόσβαση και τα μεταφέραμε στους κάδους απορριμμάτων. Δυστυχώς για ακόμη μία φορά ανακαλύψαμε ότι υπήρχε τεράστιος όγκος απορριμμάτων στις παραλίες, γεγονός που είναι πολύ λυπηρό για τον πολιτισμό μας», πρόσθεσε.

Επισημαίνεται ότι συνολικά συγκεντρώθηκαν τουλάχιστον 50 σακούλες με σκουπίδια.

Ο Σύλλογος Δρομέων πραγματοποιεί κατά διαστήματα διάφορες δράσεις. Πέραν του τρεξίματος, που είναι το βασικό του αντικείμενο, διοργανώνει εκδηλώσεις για πεζοπορίες, ποδηλασία, κολύμβηση.

Η πεζοπορία που διοργάνωσε αυτή τη φορά ξεκίνησε από τον Αγιο Στέφανο Αλυκών και κατέληξε στην Κριθαριά. Επρόκειτο για ένα μονοπάτι που όπως είπε ο κ. Παλάντζας το άνοιξαν τα ίδια τα μέλη του Συλλόγου. «Βρήκαμε τα ίχνη του και ανακαλύψαμε ότι καλύπτει έκταση 6 χιλιομέτρων. Επί της ουσίας πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο μονοπάτι το οποίο έχει εντυπωσιακές εικόνες με τη μία ακρογιαλιά να διαδέχεται την άλλη. Στη διαδρομή δεσπόζουν φανταστικά τοπία, ενώ η πεζοπορία μπορεί να συνδυαστεί και με το μπάνιο», καταλήγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου