ΤΟΠΙΚΑ

Παραίτηση Ν. Πρίντζου από το Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας

παραίτηση-ν-πρίντζου-από-το-δ-σ-του-φορ-370089

Για «πλήρη απουσία του θεσμού στην αντιμετώπιση των τεραστίων προβλημάτων» κάνει λόγο στην επιστολή του

Την παραίτηση του από το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος δηλώνοντας απογοητευμένος από την λειτουργία του θεσμού.

Στην επιστολή του στον Υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου ο κ. Πρίντζος αναφέρει πως δέχθηκε να συμμετάσχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα με την βεβαιότητα ότι από την θέση αυτή θα είχε την δυνατότητα να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην αντιμετώπιση και επίλυση των περιβαντολλογικών προβλημάτων όπως αυτά διαμορφώνονται με την επανασύσταση της λίμνης Κάρλας κάτι που -όπως σημειώνει στην συνέχεια- δεν υλοποιείται.

«Δυστυχώς, παρά τα υφιστάμενα και διαρκώς ανακύπτοντα περιβαντολλογικά προβλήματα αλλά και κυρίως τα προβλήματα διαχείρισης των αντιστοίχων υδατικών πόρων, φαίνεται πως τελικά όλα αυτά είναι εκτός των ενδιαφερόντων του Φορέα, ο οποίος, κατά την γνώμη μου, απέκτησε χαρακτήρα διακοσμητικό», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Πρίντζος.

Ο ίδιος προσθέτει πως αν και δεν επιθυμεί να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες ωστόσο «θα ήταν παράλειψη εάν δεν επεσήμανα την πλήρη απουσία του θεσμού στην αντιμετώπιση των τεραστίων προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί και δεν έχουν δοθεί λύσεις καθώς και εκείνα που ανέκυψαν με τις τελευταίες πλημμύρες στο θεσσαλικό χώρο» σημειώνοντας μάλιστα πως μια ενδεχόμενη υπαγωγή του Φορέα στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας να αποτελεί ένα τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος.

«Σε κάθε περίπτωση, επειδή ανήκω στην κατηγορία εκείνων που δεν φιλοδοξούν να κατέχουν θέσεις απλώς για να τις κατέχουν και επειδή αισθάνομαι ότι από την θέση αυτή τίποτε το θετικό δεν μπορώ να προσφέρω κρίνω αναγκαίο να παραιτηθώ από την Διοίκηση του Φορέα», ολοκληρώνει ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου