ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση με τον Κωστή Χατζηδάκη ζητούν οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας

συνάντηση-με-τον-κωστή-χατζηδάκη-ζητο-688198

Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας ζητούν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας, προκειμένου να δοθούν λύσεις σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν διαμαρτύρονται «για τις δεκάδες τροπολογίες και νόμους που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις, με το πρόσχημα τις αύξησης των συντάξεων, οι οποίες όμως αντί να αβγατίζουν μειώνονται».

«Κάτω από τους αγώνες του συνταξιουχικού κινήματος οι κυβερνήσεις αναγκάζονται να δίνουν ορισμένα ψίχουλα κάθε φορά σε λίγους συνταξιούχους, από τα 80 δισ. που μας έχουν αρπάξει να τα ονομάζουν αυξήσεις και δικαίωση των συνταξιούχων και συγχρόνως να περνούν την πολιτική τους. Ακόμη και αυτά τους είναι βάρος και δεν θα τα έδιναν εάν δεν υπήρχε κίνημα διεκδίκησης», εκτιμούν οι συνταξιουχικές οργανώσεις και καταγγέλλουν ότι ο νέος υπουργός έφερε την τροπολογία για την προκαταβολή σύνταξης, δίχως να έχει συναντηθεί και να συζητήσει τα προβλήματα αυτά με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) που εκπροσωπεί το σύνολο των συνταξιούχων στη χώρα.

Φλέγον ζήτημα επίσης για τους απόμαχους της δουλειάς είναι η διάταξη που θα ισχύσει από την 1/1/2022 ώστε να μην βγαίνει κανένας σε πλήρη σύνταξη, εάν δεν έχει συμπληρώσει τα 67 έτη και στα 62 μειωμένη. «Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση κατάργησε τον νόμο όπου δίνονταν κάθε Πάσχα όπως την έχουν ονομάσει 13η σύνταξη, ψηφίζοντας νέα διάταξη που προβλέπει να δίνεται στους συνταξιούχους το 0,5% του ΑΕΠ κάθε χρόνο περίπου 900 εκατομμύρια αυτό ακόμα δεν έχει εφαρμοσθεί», προσθέτουν και προειδοποιούν ότι δεν θα ανεχτούν άλλη καθυστέρηση στην αποδοχή του αιτήματος που έχουν υποβάλλει για συνάντηση με τον κ. Χατζηδάκη για να δοθούν λύσεις σε όλα τα προαναφερθέντα ζητήματα που τους απασχολούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου