ΤΟΠΙΚΑ

Τρόφιμα σε 70 απόρους στον Βόλο

τρόφιμα-σε-70-απόρους-στον-βόλο-688208

Κρέας και είδη πρώτης ανάγκης διανεμήθηκαν χθες στους τροφίμους του Σπιτιού Γαλήνης Μεταμόρφωσης

Με κρεατικά και αναγκαία είδη διατροφής ενισχύθηκαν χθες 70 άποροι τρόφιμοι του Σπιτιού Γαλήνης του ιερού ναού Μεταμορφώσεως Βόλου, που παραμένει κλειστό από τα τέλη Νοεμβρίου. Απαγορευτικά τα περιοριστικά μέτρα και η πανδημία για την προσέλευση των εθελοντριών και την παρασκευή του φαγητού, με την διανομή τροφίμων να συνεχίζεται, ωστόσο, για την εξυπηρέτηση των σιτιζόμενων.

Εβδομήντα δέματα ετοιμάστηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες ισάριθμων απόρων και να μη στερηθούν τα αναγκαία από το καθημερινό τραπέζι, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για όλους.

Τα δέματα περιείχαν κρέας, κοτόπουλο, λάδι, τυρί φέτα, όσπρια, φακές, φασόλια ρεβίθια, ζυμαρικά, καφέ, ζάχαρη και ότι ακόμη αναγκαίο για το καθημερινό φαγητό. «Λόγω της κατάστασης, αποφασίσαμε να διανέμουμε τρόφιμα ανά 20 με 30 μέρες, σε επαρκείς ποσότητες, για να καλύπτουμε τις ανάγκες του κόσμου, στο διάστημα που δεν είναι δυνατή η διανομή μαγειρεμένου φαγητού», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο π. Αντώνιος Βογιατζόγλου, εφημέριος του ιερού ναού Μεταμορφώσεως, διαχειριστής του ενοριακού Σπιτιού Γαλήνης.

Η διανομή πραγματοποιείται σε τακτά διαστήματα, όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας, ενώ όπως επεσήμανε ο π. Αντώνιος «είναι συγκινητική η ανταπόκριση των ενοριτών σε κάθε έκκληση. Χάρη στη δική τους βοήθεια, είμαστε σε θέση να συγκεντρώνουμε τρόφιμα, και τους ευχαριστούμε πολύ. Οι εκκλήσεις μας πιάνουν τόπο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου