ΤΟΠΙΚΑ

Ψηφίζει Μαγνησία και για το 2022 η Easy Jet

ψηφίζει-μαγνησία-και-για-το-2022-η-easy-jet-688238

Διατηρεί το πτητικό πρόγραμμα στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και διαθέτει εισιτήρια και για το 2022

Θετική εξέλιξη και ευχάριστη έκπληξη, ταυτόχρονα, για τη Μαγνησία η πρόθεση της βρετανικής Easy Jet να διατηρήσει τον δίαυλο επικοινωνίας με τη Μαγνησία, ανοίγοντας, για πρώτη φορά, την πλατφόρμα πώλησης εισιτηρίων και για το 2022. Με την παρουσία της στην περιοχή να είναι δεδομένη για το 2021, και το πρόγραμμα πτήσεων να προγραμματίζεται από τις 2 Ιουνίου μέχρι της 30 Οκτωβρίου, εξίσου θετικές διαγράφονται οι εξελίξεις για το μέλλον.

Για την περίοδο του 2022 η αεροπορική εταιρεία low cost που παραμένει στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, ανοίγει τον κύκλο των πτήσεων στις 30 Μαρτίου, με τον αερολιμενάρχη Κώστα Ευσταθίου να δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «πιθανολογούμε ότι θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, γεγονός που συνεπάγεται ότι διευρύνεται η σεζόν κατά οκτώ μήνες».

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Ευσταθίου, η Easy Jet πιστεύει στην περιοχή, πιστεύει το αεροδρόμιο και διατηρεί το πτητικό της πρόγραμμα, αυξάνοντας τον κύκλο των αφίξεων για το 2022. Καταθέτοντας το σχόλιό του, ανέφερε ότι «είναι πολύ σημαντική η συγκεκριμένη εξέλιξη, γιατί αποδεικνύει ότι υπάρχει δυναμική στην περιοχή και το αεροδρόμιο, και γενικά είναι πολύ θετική για την Μαγνησία και τον τουρισμό».

Αναλύοντας την σημειολογία της συγκεκριμένης στρατηγικής κίνησης, ο αερολιμενάρχης της Νέας Αγχιάλου επεσήμανε ότι: «Μια αεροπορική εταιρεία εξετάζει πολλούς παράγοντες για να κάνει το συγκεκριμένο άνοιγμα. Αρα, βλέπει ότι έχει δυναμική η περιοχή, υπάρχει ενδιαφέρον από την Αγγλία για να ταξιδέψει κόσμος προς την περιοχή μας».

Κληθείς να καταθέσει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την άποψή του, ο Κώστας Λεβέντης, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικής Ερευνας και Προβλέψεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, τόνισε ότι: «Είναι θετική η εξέλιξη. Η γραμμή είναι επιτυχημένη και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να παραμείνει ανοιχτή και το 2022, αλλά και τα επόμενα χρόνια. Είναι μια επιχειρηματική κίνηση της αεροπορικής εταιρείας, που βασίζεται στο γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια πήγε καλά η συγκεκριμένη γραμμή. Υπάρχει ένα κλίμα αυτή την στιγμή, όπου δρομολογούνται κινήσεις για να ανοίξει η αγορά το καλοκαίρι». Θετική η εξέλιξη για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και την Μαγνησία ευρύτερα, με τον κ. Λεβέντη να υπογραμμίζει ότι «είναι κερδοφόρα η γραμμή ήδη από τα προηγούμενα χρόνια. Πόσο μάλλον, τώρα. Δεν με εκπλήσσει το γεγονός, και εκτιμώ ότι είναι μια νορμάλ εξέλιξη».

Αναμενόμενη, χαρακτηρίζει την πρόθεση της Easy Jet να παραμείνει στην περιοχή, συνεχίζοντας το πτητικό πρόγραμμα και το 2022, η τουριστική πράκτορας, Θέκλα Καμμένου. «Είναι κάτι που το περιμέναμε. Η πτήση πάει καλά, έχει καλές πληρότητες η συγκεκριμένη πτήση, οπότε είναι κάτι το οποίο περιμέναμε, ότι θα γίνει» είπε. Παράλληλα σημείωσε ότι «το άνοιγμα της πλατφόρμας για το 2022, προσφέρει εναλλακτικές λύσεις στους πελάτες, διότι υπάρχει φόβος ότι το 2021 θα γίνουν κρατήσεις που δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω κορονοϊού, οπότε θα μετατεθούν την επόμενη χρονιά. Αναμφίβολα, όμως, η εταιρεία έχει προσδοκίες από την περιοχή, στηρίζει την Μαγνησία και γι’ αυτό τον λόγο διατηρεί το πτητικό της πρόγραμμα».

Την πεποίθηση ότι το 2022 θα είναι καλύτερη χρονιά εξέφρασε και ο Θανάσης Μπαρούτας, πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς, ενώ επεσήμανε ότι «είναι θετική για την περιοχή η παραμονή της Easy Jet. Αυτό σημαίνει ότι βλέπουν ότι η περιοχή έχει άνοδο, είναι ποιοτική περιοχή, είναι μια καλή περιοχή, την εμπιστεύονται, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης και στη Μαγνησία και στο αεροδρόμιο της κεντρικής Ελλάδας και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου