ΤΟΠΙΚΑ

Στον ανακριτή οι αδίστακτοι διαρρήκτες που ρήμαζαν καταστήματα στον Βόλο

στον-ανακριτή-οι-αδίστακτοι-διαρρήκτ-688561

Για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, παράνομη οπλοφορία και φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Ποινική δίωξη για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση άσκησε χθες η Εισαγγελία Βόλου στο δίδυμο αδίστακτων διαρρηκτών που ρήμαζε καταστήματα στον Βόλο σπάζοντας τις τζαμαρίες με καπάκια φρεατίων με τα οποία προκαλούσε πολύ μεγάλες υλικές ζημιές.

Οι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 44 και 37 ετών οδηγήθηκαν χθες συνοδεία αστυνομικών στην Εισαγγελία Βόλου. Επιπλέον, εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη για παράνομη οπλοφορία καθώς στον καθένα τους οι αστυνομικοί βρήκαν από έναν σουγιά καθώς επίσης και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Οι θρασύτατοι κλέφτες παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στη συνέχεια στον ανακριτή Βόλου, από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για την Τρίτη. Στο μεταξύ, παραμένουν κρατούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες φέρονται να παραδέχονται τις πράξεις τους και να εμφανίζονται μετανοιωμένοι.

Η δράση τους σταμάτησε, όταν προχθές τα ξημερώματα έπεσαν σε μπλόκο του Τμήματος Τροχαίας Βόλου στο Μεταξουργείο. Η κλεμμένη μοτοσικλέτα που οδηγούσαν κάρφωσε τις πράξεις τους. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου δεν άργησε να ανακαλύψει την κλοπή σε αρτοποιείο που διέπραξαν νωρίτερα του μπλόκου. Αξιοποιώντας υλικό από κάμερες από άλλες υποθέσεις κλοπών που ήταν ανεξιχνίαστες ταυτοποίησε τη δράση τους. Ολες οι κλοπές είχαν διαπραχθεί με πανομοιότυπο τρόπο. Οι αδίστακτοι έσπαζαν τις τζαμαρίες των καταστημάτων με τις σχάρες φρεατίων αδιαφορώντας για τις υψηλές ζημιές που προκαλούσαν. Στη συνέχεια άρπαζαν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα και γίνονταν καπνός.

Συνολικά διέπραξαν 9 κλοπές σε καταστήματα όπως λογιστικά γραφεία, κομμωτήριο, αρτοποιεία, από τις οποίες οι 7 είναι τετελεσμένες και οι 2 σε απόπειρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου