ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κάμερες «είδαν» τον πνιγμό του σκύλου στη Σκιάθο

κάμερες-είδαν-τον-πνιγμό-του-σκύλου-688572

33χρονος μόνιμος κάτοικος του νησιού πίσω από τις ενέργειες φρίκης

Εξιχνιάστηκε από τη Λιμενική Αρχή Σκιάθου ο φόνος σκύλου την περασμένη Δευτέρα στο λιμανάκι του Αη Γιώργη. Ο δράστης που πέταξε δεμένο σκυλάκι σε σιδερένιο πάσαλο στη θάλασσα και το έπνιξε είναι άνδρας 33 ετών. Το Λιμεναρχείο Σκιάθου σχηματίζει δικογραφία σε βάρος του και σύντομα θα κληθεί να απολογηθεί για τις πράξεις του στον ανακριτή Βόλου, καθώς ο βασανισμός και η θανάτωση σκύλου είναι αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα μετά την αυστηροποίηση της νομοθεσίας.

Ο 33χρονος φέρεται να αρνείται την πράξη και να ισχυρίζεται ότι δεν είναι ο δράστης που σκότωσε το σκυλάκι. Μετά από αιφνίδια έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι του χθες λιμενικοί θα τον καλέσουν το επόμενο διάστημα να δώσει κατάθεση.

Λόγω παρέλευσης Αυτοφώρου ο δράστης δεν κρατήθηκε. Όταν ολοκληρωθεί η δικογραφία, θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Βόλου και τότε θα κινηθούν οι προβλεπόμενες ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λιμενική αρχή Σκιάθου ταυτοποίησε τη δράση του, συλλέγοντας υλικό από κάμερες που υπήρχαν στη γύρω από το περιστατικό περιοχή.

Από το υλικό φαίνεται να προκύπτουν συγκεκριμένα στοιχεία που οδήγησαν στην ενοχή του 33χρονου. Στο υλικό που έχει στα χέρια του το Λιμεναρχείο του νησιού καταγράφονται συγκεκριμένες εγκληματικές ενέργειες.

Πάντως, η δράση του 33χρονου δεν συνδυάζεται με τα υπόλοιπα περιστατικά θανάτωσης ζώων που έχουν αναστατώσει το νησί.

Η ταυτοποίησή του μονοπωλούσε χθες τις συζητήσεις των κατοίκων της περιοχής. Κάτοικοι ανέφεραν ότι ο 33χρονος δεν είχε δώσει ποτέ αφορμή για το παραμικρό, αντίθετα φαινόταν να είναι ένας ήσυχος πολίτης.

Διαμένει στο νησί με την οικογένειά του εδώ και πολλά χρόνια από τότε που μετακόμισε στην Ελλάδα από την Αλβανία και εργάζεται.

Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούσαν στο νησί, ο 33χρονος φέρεται να προχώρησε σε αυτή την πράξη επειδή το σκυλάκι έπνιγε τις κότες του. Ωστόσο, η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται από τη λιμενική αρχή, η οποία αναμένεται να του πάρει κατάθεση όταν ο 33χρονος ενημερωθεί για τη δικογραφία εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Υπενθυμίζεται ότι το πνιγμένο σκυλάκι εντοπίστηκε νεκρό τη Δευτέρα. Σκιαθίτες διέκριναν στον βυθό της θάλασσας το άψυχο σώμα του, την ώρα που έκαναν βόλτα στο λιμανάκι του Αη Γιώργη.

Ζήτησαν τη συνδρομή του προπονητή του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σκιάθου Τάκη Χρήστου, που εκείνη την ώρα ολοκλήρωνε την προπόνηση και με φουσκωτό σκάφος ανέσυρε το άψυχο σώμα του άτυχου ζώου.

Τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά φρίκης έχουν αναστατώσει το νησί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου