ΤΟΠΙΚΑ

Εσπαζαν τις τζαμαρίες καταστημάτων στον Βόλο με καπάκια φρεατίων

εσπαζαν-τις-τζαμαρίες-καταστημάτων-σ-689832

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου εξιχνίασε εννέα υποθέσεις διαρρήξεων- Κλεμμένη μοτοσικλέτα κάρφωσε τους δράστες

Οδηγούσαν κλεμμένες μοτοσικλέτες και ρήμαζαν καταστήματα στον Βόλο σπάζοντας τις τζαμαρίες με μεταλλικά καπάκια φρεατίων της ΔΕΥΑΜΒ. Στα χέρια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου έπεσαν οι δύο κλέφτες, που από τις 13 Φεβρουαρίου έκλεβαν επιχειρήσεις προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές. Πρόκειται για δύο Βολιώτες ηλικίας 44 και 37 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι διέπραξαν συνολικά εννέα κλοπές και ήταν σε ώρα δράσης όταν έπεσαν σε μπλόκο της Τροχαίας Βόλου χθες τα ξημερώματα. Η κλεμμένη μοτοσικλέτα που οδηγούσαν πρόδωσε τη δράση τους. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου δεν άργησε να διαπιστώσει ότι λίγο νωρίτερα είχαν χτυπήσει σε αρτοποιείο σε κοντινή από το σημείο του ελέγχου περιοχή και να διαλευκάνουν άλλες 8 υποθέσεις.

Ολα ξεκίνησαν γύρω στις 4:30 χθες τα ξημερώματα. Οι δράστες μόλις είχαν χτυπήσει στο αρτοποιείο και ετοιμάζονταν να συνεχίσουν τις κλοπές, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Βόλου τούς έκαναν σήμα να σταματήσουν για έλεγχο στο ύψος του Μεταξουργείου. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η μοτοσικλέτα που οδηγούσαν είναι κλεμμένη, καθώς είχε αφαιρεθεί από τον νόμιμο κάτοχό της βραδινές ώρες της περασμένης Δευτέρας -ξημερώματα Τρίτης. Οι δύο άνδρες προσήχθησαν στην Αστυνομία και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ανέλαβε την υπόθεση.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι πριν το μπλόκο της Τροχαίας οι δύο άνδρες είχαν κλέψει αρτοποιείο και ο τρόπος δράσης ήταν πανομοιότυπος με άλλες κλοπές, που σημειώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η τζαμαρία του καταστήματος ήταν ολοσχερώς καταστραμμένη από μεταλλικό καπάκι της ΔΕΥΑΜΒ.

Οι αστυνομικοί αναζήτησαν βιντεοληπτικό υλικό που είχαν στην κατοχή τους από τις άλλες υποθέσεις και ταυτοποίησαν τους δράστες, οι οποίοι φέρονται να παραδέχτηκαν τις πράξεις τους. Εχουν απασχολήσει και άλλες φορές τις αστυνομικές αρχές με υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπές.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες από τις 13 Φεβρουαρίου επιβιβαζόμενοι στην προαναφερόμενη μοτοσικλέτα και σε μία ακόμη που είχαν κλέψει στις 13 Φεβρουαρίου, διέπραξαν εννέα περιπτώσεις κλοπών, επτά τετελεσμένες και δύο σε απόπειρα, από καταστήματα και επιχειρήσεις στον Βόλο και συγκεκριμένα λογιστικά γραφεία, κομμωτήριο, αρτοποιεία κ.ά.

Η λεία των διαρρηκτών από τα καταστήματα ήταν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής (laptop), tablet, τρία κινητά τηλέφωνα, σύνεργα κομμωτικής, εργαλεία (σφυρί και πένσες), τρόφιμα και το συνολικό χρηματικό ποσό των 675 ευρώ.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, φακοί, γάντια, σουγιάδες, το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ, ενώ σε νομότυπες έρευνες στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, ως μέρος των κλοπιμαίων και ακολούθως αποδόθηκαν στη νόμιμη δικαιούχο τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου