ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή 33χρονος, μέλος συμμορίας, για κλοπές στον Βόλο

στη-φυλακή-33χρονος-μέλος-συμμορίας-γι-691212

Είχαν ρημάξει καταστήματα το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου – Ελεύθερες με όρους η αρραβωνιαστικιά του και η συνεργός – Το ζευγάρι, για να δικαιολογηθεί, είπε ότι ήταν άστεγο και άνεργο, αλλά…

Οικονομική ένδεια επικαλέστηκαν στον ανακριτή Βόλου για δικαιολογηθούν για τις πράξεις τους οι άλλοι τρεις δράστες που ευθύνονται για το όργιο κλοπών σε επιχειρήσεις στον Βόλο το διάστημα από τις 19 Ιανουαρίου έως και 10 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για ένα ζευγάρι Βολιωτών ηλικίας 34 ετών η γυναίκα και 33 ετών ο άνδρας και μία ακόμη κοπέλα ηλικίας 26 ετών. Το ζευγάρι ισχυρίστηκε ότι ήταν άστεγο και χρειαζόταν χρήματα για την επιβίωση. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί δεν έπεισαν. Μετά τις απολογίες ο άνδρας προφυλακίστηκε και οι δύο γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες με όρους, η μία μάλιστα με εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ που θα πρέπει να καταβάλει προκειμένου να μη φυλακιστεί μέχρι τις 5 Μαρτίου.

Οι τρεις δράστες κλήθηκαν χθες σε απολογίες.

Συγκεκριμένα, ο 33χρονος ζήτησε «συγγνώμη» για τις πράξεις του και είπε ότι δεν θα το ξανακάνει. Δεν έγινε όμως πιστευτός. Εξάλλου, σε βάρος του διαπιστώθηκε ότι είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές και άλλες φορές στο παρελθόν με παρόμοιες πράξεις. Μετά την απολογία του κρατήθηκε από τους αστυνομικούς για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών για να οδηγηθεί στις φυλακές.

Η 34χρονη σύντροφός του ζήτησε κι εκείνη μία δεύτερη ευκαιρία. Είπε ότι τώρα αρραβωνιάστηκαν με τον 33χρονο και φιλοξενούνται από τη μητέρα του. Δεσμεύτηκε ότι δεν θα απασχολήσουν ποτέ ξανά και ότι θα βρουν εργασία. Παραδέχτηκε ότι είχε διαπράξει κλοπές, όμως είπε ότι είχε συμμετοχή μόνο σε τέσσερις, στον παιδικό σταθμό, τον φούρνο, σε εταιρεία κούριερ και φαστφουντάδικο στον Βόλο. Το δικαστήριο δεν αποδέχτηκε τους ισχυρισμούς. Της επέβαλε την προαναφερόμενη εγγυοδοσία και τους όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Τέλος, η 26χρονη αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Συνήγορος υπεράσπισης της 34χρονης ήταν ο δικηγόρος Νικόλαος Παντελοδήμος.

Υπενθυμίζεται ότι από κοινού οι δράστες με άλλο ένα ζευγάρι ηλικίας 21 ετών η γυναίκα και 19 ετών ο άνδρας διέπραξαν αλλεπάλληλες κλοπές στην πόλη ρημάζοντας καταστήματα.

Τα άλλα δύο μέλη της συμμορίας απολογήθηκαν πριν δύο εβδομάδες και αφέθηκαν ελεύθερα επίσης με όρους.

Η ομάδα των διαρρηκτών λειτουργούσε με μεθοδικό τρόπο και ποτέ όλοι μαζί, πιθανότατα για μη δίνει στόχο. Στο στόχαστρό τους είχαν μπει κυρίως επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και τροφίμων, ενώ η δράση τους επεκτάθηκε και σε ένα ιδιωτικό παιδικό σταθμό απ’ όπου άρπαξαν ποσό 5.700 ευρώ. Από τα υπόλοιπα καταστήματα άρπαξαν μικρά χρηματικά ποσά. Εκτός των προαναφερόμενων καταστημάτων εισέβαλαν ακόμη σε καφενείο, κρεοπωλείο, μανάβικο, φωτογραφείο και κτηνιατρείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου