ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αποτροπιασμός Πέτσα για το πνιγμένο σκυλί στη Σκιάθο: «Αυστηρότερες ποινές για την κακοποίηση ζώων»

αποτροπιασμός-πέτσα-για-το-πνιγμένο-σ-691273

Για τις σημαντικές δράσεις για την προστασία των αδέσποτων ζώων, αλλά και των ζώων συντροφιάς, που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και για την κριτική που δέχεται η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αναφορικά με την υπόθεση Λιγνάδη, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Χαρακτήρισε φιλόδοξο το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο βάζει για πρώτη φορά συγκεκριμένους όρους, τονίζοντας πως θα υπάρχουν πλέον μητρώα τόσο για τα ζώα συντροφιάς, όσο και για τους παραβάτες, ενώ ορίζει κανόνες για την αναπαραγωγή. Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα υπάρχει κάποιος ελεγκτικός μηχανισμός που θα τσεκάρει αν τα ζώα, για παράδειγμα, είναι στειρωμένα, ο κ. Πέτσας είπε πως θα υπάρχει ένας μηχανισμός εποπτείας.

Τόνισε επίσης πως αυστηροποιούνται οι ποινές για την κακοποίηση ζώων, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για τις εικόνες με το πνιγμένο σκυλί στη Σκιάθο.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κλήθηκε να σχολιάσει την κριτική που δέχεται η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αναφορικά με την υπόθεση Λιγνάδη. Όπως είπε, επικαλούμενος και τη σχετική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο, ότι «είμαστε ένα συλλογικό όργανο και πάντα στεκόμαστε ο ένας στον άλλο στα δύσκολα», η κ. Μενδώνη «να έχει οποιαδήποτε κριτική από την αντιπολίτευση, αλλά αυτή να μη γίνεται για μικροκομματικούς λόγους»

Για την υπόθεση Λιγνάδη και τη σύλληψη του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη, μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο κ. Πέτσας τόνισε πως ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, υπογραμμίζοντας πως είναι κάτι που ξεκίνησε η κ. Μενδώνη και το Υπουργείο Πολιτισμού.

[ant1news.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου