ΤΟΠΙΚΑ

«Κινδυνεύουμε και ραντεβού δεν υπάρχουν»

κινδυνεύουμε-και-ραντεβού-δεν-υπάρχ-691790

Σε 48 ώρες καλύφτηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο όλα τα ραντεβού στα δύο εμβολιαστικά κέντρα στον Βόλο

«Είμαι 83 ετών και δεν μπορώ να κλείσω ραντεβού για να κάνω το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Καθημερινά ακούμε για θανάτους εξαιτίας του κορονοϊού και αφορούν σε ηλικιωμένους. Κινδυνεύουμε και δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για εμάς». Κραυγή αγωνίας από 83χρονο Βολιώτη, που επιχειρεί συστηματικά το τελευταίο χρονικό διάστημα να κλείσει ραντεβού μέσω φαρμακείου, προκειμένου να κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό και μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να βρει διαθέσιμο σε κανένα από τα δύο εμβολιαστικά κέντρα στην πόλη.

Σύμφωνα με τον 83χρονο που επικοινώνησε με αγανάκτηση, αλλά και αγωνία με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, απευθύνεται από το ένα φαρμακείο στο άλλο για να κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό του. «Μου λένε ότι δεν υπάρχουν άλλα διαθέσιμα εμβόλια για τον Βόλο και μου πρότειναν να πάω στην Αργαλαστή. Δεν το έκλεισα. Πώς να πάω; Δεν έχω μεταφορικό μέσο. Είμαι 83 ετών. Δεν παίρνω το λεωφορείο της γραμμής 4 για να πάω Ανω Βόλο», ανέφερε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

«Κάθε μέρα ακούμε για θανάτους και είναι όλοι πάνω από 80 ετών. Τα εμβόλια βγήκαν για εμάς. Πρώτα προστατεύουμε τους παππούδες. Αλλά εμβόλια για εμάς δεν υπάρχουν», το παράπονο του 83χρονου.

Κλεισμένα ραντεβού έως τέλος Απριλίου

Οπως έγινε γνωστό, για τους ηλικιωμένους άνω των 75 ετών η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό άνοιξε εκ νέου την περασμένη Παρασκευή μετά από τρεις εβδομάδες, κατά τις οποίες δεν κλεινόταν νέο ραντεβού. «Η πλατφόρμα άνοιξε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ και μέχρι προχθές Δευτέρα το πρωί δεν υπήρχε με βάση τα εμβόλια που διατέθηκαν ραντεβού σε κανένα από τα δύο εμβολιαστικά κέντρα του Βόλου, είτε στο πρώην ΙΚΑ, είτε στο Νοσοκομείο», ανέφερε η αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας Ασημίνα Κόκκα – Ξενάκη.

Σύμφωνα με την ίδια, αν ηλικιωμένος θέλει να κλείσει ραντεβού θα πρέπει να μεταβεί είτε στην Αργαλαστή, είτε στον Αλμυρό και πάλι τα εμβόλια είναι περιορισμένα. «Υπάρχουν συμπληρωμένα ραντεβού έως 25 Απριλίου για την α’ δόση και από τέλη Απριλίου μέχρι και Μάιο έχουν συμπληρωθεί ραντεβού και για τη β’ δόση», αναφέρει η κ. Κόκκα – Ξενάκη.

«Δεν έχουμε ενημέρωση αν και πότε θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα, πόσα εμβόλια θα διατεθούν. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και υπάρχει αβεβαιότητα. Εμάς μας προβληματίζει έντονα ο τρόπος που χειρίζονται το θέμα των εμβολίων», αναφέρει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας Κώστας Ματσιόλης.

Στους 9.127 οι εμβολιασμοί στη Μαγνησία

Εως και προχθές Δευτέρα, στη Μαγνησία είχαν γίνει συνολικά 9.127 εμβολιασμοί. Από το σύνολο των εμβολιασμών οι 6.052 αφορούσαν στην πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού και επιπλέον 3.075 αφορούσαν στη β’ δόση του εμβολίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου