ΤΟΠΙΚΑ

Σχολείο –«πρωταθλητής» στα …λουκέτα το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

σχολείο-πρωταθλητής-στα-λουκέτ-691889

Πονοκέφαλος για τους εκπαιδευτικούς μικρός πυρήνας μαθητών – Ταλαιπωρία για δεκάδες μαθητές εκτός Βόλου, που φοιτούν στο σχολείο

Νέα κατάληψη πραγματοποίησαν χθες μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, θέτοντας ζήτημα… υγιεινής, με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού. Στο σχολείο τα λουκέτα κλείδωσαν για μία ακόμη φορά το τρέχον έτος, παρ’ όλο που για σχεδόν τρεις μήνες γινόταν τηλεκπαίδευση, μαθητές «κατάφεραν» να συμπληρώσουν πάνω από 20 ημέρες καταλήψεων.

Χθες, από τις 9 το πρωί και μετά τα μαθήματα έγιναν μέσω τηλεκπαίδευσης και όσοι μαθητές δεν βρίσκονταν στις ψηφιακές τάξεις έλαβαν απουσίες.

Οξυμένο πρόβλημα προκαλείται σε μαθητές εκτός Βόλου. Στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας φοιτούν παιδιά από Μηλίνα, Αργαλαστή, Αγριά, Στεφανοβίκειο και Αλμυρό, που διανύουν σε καθημερινή βάση χιλιόμετρα για να πάνε στο σχολείο με τη συγκοινωνία και χθες, όταν έφθασαν, βρήκαν τα λουκέτα κλειδωμένα στην εξώπορτα και έπρεπε να επιστρέψουν με το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο στον τόπο κατοικίας τους για να κάνουν τηλεμαθήματα.

Για τη διεύθυνση του σχολείου αποτελεί πονοκέφαλο η μικρή ομάδα μαθητών, περί τα 3 – 5 άτομα, που μπαίνουν… μπροστάρηδες και παρασύρουν και άλλους μαθητές για καταλήψεις, τις περισσότερες φορές χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος.

Μάλιστα, τον περασμένο Οκτώβριο, πριν τα σχολεία αναστείλουν τη λειτουργία τους λόγω lockdown, το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας συμπλήρωνε ήδη μισό μήνα καταλήψεων. Από τη διεύθυνση του σχολείου υπήρξε επικοινωνία με γονείς, ζητήθηκε συνάντηση για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των συνεχόμενων καταλήψεων, όμως από το σύνολο των 300 μαθητών, που φοιτούν στο σχολείο, ανταποκρίθηκαν περί τους 20 γονείς.

«Δυστυχώς, κάθε χρόνο έχουμε μία τριάδα – πεντάδα μαθητών, που εναλλάσσονται και συμπαρασύρουν συμμαθητές τους. Πρόκειται για παιδιά, που δεν ενδιαφέρονται για τα μαθήματα και θέλουν να πάρουν όπως – όπως το απολυτήριο. Προκαλείται, όμως, έντονο πρόβλημα στους υπόλοιπους μαθητές, πολλοί εκ των οποίων καταγράφουν επιτυχίες στις πανελλαδικές, αλλά και στον αθλητικό στίβο», σχολιάζει η διεύθυνση του σχολείου.

Ο σύλλογος διδασκόντων έχει συνεδριάσει για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών λόγω καταλήψεων και φαίνεται ότι φέτος ο… κορονοϊός είναι «σύμμαχός» του. «Μας ευνόησε το γεγονός ότι εξαιτίας της πανδημίας δεν γίνονται γιορτές, εκδρομές, περίπατοι και τα μαθήματα αναπληρώνονται. Οπως επίσης, οι μαθητές που θέλουν να παρακολουθήσουν μαθήματα το κάνουν ακόμη και αν το σχολείο είναι σε κατάληψη μέσω τηλεκπαίδευσης», ανέφεραν στελέχη της διεύθυνσης.

Το ζήτημα του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας απασχολεί και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, καθώς δεν είναι η πρώτη χρονιά που το σχολείο τελεί για διψήφιο αριθμό ημερών υπό κατάληψη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου