ΤΟΠΙΚΑ

Διάκριση Βολιώτισσας στην Αμερική

διάκριση-βολιώτισσας-στην-αμερική-692164

Η Μαρία Ματζίρη συμμετείχε με επιτυχία σε διαγωνισμό του Πανεπιστημίου της Βοστώνης

Σημαντική διάκριση απέσπασε η Βολιώτισσα Μαρία Μαντζίρη, απόφοιτη της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία συμμετείχε σε διαγωνισμό του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.

Συγκεκριμένα, συμμετείχε στο hackathon που πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο από το Πανεπιστήμιο ΜΙΤ Sloan School of Management στη Βοστόνη. Η Βολιώτισσα επιστήμων, συμμετείχε σε διαγωνισμό MIT Hack for Inclusion που πραγματοποιήθηκε για τέταρτη χρονιά, με στόχο την εντατική παραγωγή ιδεών και πρωτοτύπων, και σκοπό την επίλυση προβλημάτων γύρω από τη θεματολογία της ισότητας και της ένταξης.

Η ομάδα της δούλεψε στην πρόκληση της εταιρείας Microsoft, με στόχο την επίλυση της ανισότητας που δημιουργήθηκε στην εκπαίδευση λόγω της πανδημίας, με έμφαση τους νέους μαθητές που ανήκουν σε κοινότητες χαμηλού εισοδήματος και μειονότητες.

Προτάθηκε η δημιουργία μιας digital πλατφόρμας, η οποία με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης προσαρμόζεται στις ικανότητες και τις προτιμήσεις εκμάθησης του κάθε μαθητή, προσφέροντας επιπλέον προνόμια για κοινότητες με μειωμένη πρόσβαση στο ίντερνετ και χρησιμοποιώντας υπάρχουσες τεχνολογίες. Η συγκεκριμένη ιδέα ονομάστηκε Level-ED, εμπνευσμένη από το μότο leveling the educational playing field.

Η ιδέα προκρίθηκε στους 6 φιναλίστ που θα παρουσίαζαν το πρωτότυπο τους στην επιτροπή των κριτών σε live μετάδοση. Την ομάδα εκπροσώπησε η ίδια και κατέλαβε την 3η θέση ανάμεσα σε 45 ιδέες και 280 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο και το έπαθλο των 1000 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου