ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προανάκριση για το πνιγμένο σκυλάκι στην Σκιάθο

προανάκριση-για-το-πνιγμένο-σκυλάκι-σ-692532

Κατά παντός υπευθύνου για το φρικτό περιστατικό, που προκάλεσε γενικό αποτροπιασμό

Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Σκιάθου για το φρικτό περιστατικό με το σκυλάκι, που άγνωστοι δράστες έδεσαν με σωλήνα βαρέως τύπου και το έπνιξαν στο λιμανάκι του Αη Γιώργη.

Προχθές το απόγευμα δύο κάτοικοι του νησιού σοκαρίστηκαν, όταν ήρθαν αντιμέτωποι με το αποτρόπαιο θέαμα. Ζήτησαν άμεσα συνδρομή προκειμένου να ανασύρουν το άψυχο σώμα του άμοιρου σκύλου από τη θάλασσα.

Το Λιμεναρχείο Σκιάθου συγκεντρώνει στοιχεία γύρω από την υπόθεση, προκειμένου να εξακριβωθεί τι συνέβη.

Οι λιμενικοί θα λάβουν καταθέσεις από τους μάρτυρες προκειμένου να διαπιστώσουν εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα του βασανισμού και της θανάτωσης σκύλου και αν ναι ποιος είναι ο ασυνείδητος που προχώρησε στις πράξεις φρίκης.

Στο πλαίσιο αυτό οι λιμενικοί θα καλέσουν για κατάθεση κάθε αρμόδιο που μπορεί να γνωρίζει κάτι.

Επρόκειτο για πρωτοφανές περιστατικό για τη λιμενική αρχή του νησιού. Ποτέ στο παρελθόν δεν σημειώθηκε κάτι ανάλογο στη χωρική της αρμοδιότητα.

Δεν είναι όμως και το μοναδικό για το νησί, με τους κατοίκους να διαπιστώνουν το τελευταίο διάστημα και άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το τρίτο περιστατικό εγκληματικής ενέργειας σε βάρος σκύλου, μετά τη θανάτωση σκύλου με πυροβόλο όπλο, με το παραπάνω φαινόμενο να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, προκαλώντας αποτροπιασμό και την ανησυχία των φιλόζωων.

Επισημαίνεται ότι το νομικό πλαίσιο για όσους βασανίζουν ζώα έχει αλλάξει και έχει μετατραπεί σε κακούργημα με στόχο τη διασφάλιση της προστασίας και ευζωίας των ζώων.

Μάλιστα, τον περασμένο Οκτώβριο παρενέβη η εισαγγελέας του Άρειο Πάγου Ολγα Σμυρλή, ζητώντας από τις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές αυτόφωρη διαδικασία και αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας.

Η εγκύκλιος του Αρειου Πάγου διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Βόλου σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα και τις λιμενικές αρχές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου